Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"TÜRKİYE'DE EN FAZLA ALTIN ÜRETİMİ YAPAN 3 MADENDEN BİRİ OLACAK"

"Tesis ilk altın dökümünü yapacak halde üretime hazır hale getirildi. Kalan fazların yatırımlarını 3 yıl içinde neticelendirmeyi hedefliyoruz. Yıllık üretim miktarını 6,5 tona yükselteceğiz. 35 tonluk altın üretimi dikkate alındığında Söğüt Altın Madeni'nin önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Tam kapasite ile üretime geçtiğinde ülkemizde en fazla altın üretimi yapılan 3 madenden biri haline gelecek.

Bugün Bilecik'e sadece altın madeninin açılışı için gelmedik. Valilik önünde bizi bekleyen Bilecikli kardeşlerimizle buluşacağız. Toplam yatırım 1 milyar 770 milyon lirayı bulan kamu ile 653 milyon lirayı bulan özel yatırımların açılışını yapacağız. Ardından Bilecikli gençlerimizin heyecanına ortak olacağız.

Nerede geliştirilmeye muhtaç bir alan varsa hepsini çözüme kavuşturduk. Geçmişteki Türkiye ile bugünkü gelinen noktada Türkiye'nin farkı belli oluyor."

YILDA 6-7 TON ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk külçe altının dökümünü yapacağı madenden, yılda 6-7 ton altın üretimi hedefleniyor.

Yollarımızın standardı birçok Avrupa ülkesinin üzerinde. Ülkemizi son 20 yılda bölgesinin üretim ve ticaret merkezi haline getirdik. Arama-sondaj faaliyetleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile kendi hikayemizi yazıyoruz. 5 ildeki 57 yerleşim yerinde kullanılan doşal gazı bugün 81 ildeki 753 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık.

"MART SONU İTİBARIYLA KARADENİZ GAZI'NI HANELERE VERMEYE BAŞLIYORUZ"

Birileri güneş ve rüzgar enerjisini yeni yeni keşfededursun, biz yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5'inci, dünyada 12'inci sıraya yükseldik.

Dünyanın en geniş filosunu kurduk. Milli imkanlarla 710 milyar metreküplük ülşkemizin en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bunu milli şebekimize bağlamak için, 50 gemi, 10 binin üzerinde personel şu anda harıl harıl çalışıyor. Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz.

Onca sabotaja rağmen yapılanları değerli buluyoruz. Türkiye'nin bu başlıklarda nereden nereye geldiğini görmek kafidir.

Altın, petrolle birlikte en fazla ithal ettiğimiz ürünlerin başında geliyor. Çevrecilik bahanesiyle ülkemize yönelik çekilen yabancı operasyonların sayısı çok fazlaydı.

Gezi olaylarındaki gibi sokak terörününde, kara propaganda faaliyetlerinin de bizi yolumuzdan alıkoymasına müsaade etmedik.

Kaynak: Sabah

Editör: Bilge Güler