İşte tecrübe böyle bir şey…

Ustalık da…

Net vuruş yapar golü atarsın, inanılmaz bir pas verir golü attırırısın, takımının galip gelmesinde önemli bir rol oynarsın.

Tabi ki, Sturridge’den bahsediyoruz. Önce Sörloth ona asist yaptı golünü attı, sonra “Ben senin yaptığının altında kalmam” dedi, mükemmel bir pasla arkadaşına golü attırdı. Isındıkça, hazır oldukça bu Sturridge çok iş yapacak, Trabzonspor’da. Hele bir de eksikler gelince, Karadeniz ekibi zor tutulur bu ligde. Tabi sadece Sturridge değil, kaptan Sosa’ya ayrı bir sayfa açmak lazım. Obi Mikel’in yokluğunda ön liberoda oynadı, defansı toparlamaya çalıştı, takımını atağa kaldırdı, üstüne üstlük müthiş bir de gol attı. Gerçekten tecrübe ve ustalık bu olsa gerek. Sosa, Trabzonspor’da ikinci baharını yaşıyor.

Diğer tüm futbolcular da görevlerini yaptılar Karadeniz ekibinde. Çok koştular, mücadele ettiler, baskı kurdular, Gaziantep’in gol ayaklarını durdurdular. Bir futbolcu hariç.

Nwakaeme…

Bazen çözemiyoruz bu futbolcuyu. Sanki oyuna küsüyor, ya da “Ben bugün oynamayacağım” der gibi, sahada gezdi, her topu ezdi. Sadece 4. golde ortaya çıktı o kadar. Sanırım Ünal hoca bu futbolcunun ne zaman ne yapacağını bilemediği için 90 dakika sahada tuttu. Aslında biz de aynısını bekliyoruz, ‘patlama yapar’ diye takip ediyoruz. Ama dün patlamadı, sahada gezdi durdu.

Gaziantep FK ilginç bir takım, hocası Sumudica da çılgın. Böyle açık oynarsa, böyle rakibin üzerine giderse, çok gol yer bu takım, her maçta da atar. Trabzonspor’un farklı galibiyetinde tecrübeli ayaklar rol oynasa da, Gaziantep FK’nın açık oyununun da etkisi var.

Ligde liderlik maç fazlasıyla da olsa geldi. Bordo-Mavili takım için yeni hedef Avrupa Kupası. Bu moralle Krasnodar karşısında da galibiyet gelecektir.

Trabzonspor yönetimi ile, teknik heyeti ile, futbolcuları ile ve de en önemlisi camiası ile iyi yolda.

Kim bilir, belki de o sene, bu sene…