Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen 2 milyon haneye 1000 TL sosyal yardım parası süreci başladı. Peki, kişilerin hesaplarına otomatik olarak ödenecek olan 1000 TL yardım parası nasıl alınır? Haberimizde, sosyal yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı ile diğer detayları bir araya getirdik…

1000 TL YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı”na dair detayları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nın ardından bir yazılı açıklama yaparak kamuoyuna duyurdu.

Bakan Selçuk, mevcut durumda bakanlıktan düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin hepsinin 1000 TL’lik nakdi destekten yararlanacağını duyurdu. Adı geçen destekten faydalanabilmek için ihtiyaç sahibi vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek duyulmadığını söyleyen Bakan Selçuk, ay sonunda ödemelerin başlayacağı müjdesini verdi.Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN 

 

Editör: Haber Merkezi