Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Devletin valisine “İT” dediği için ceza alan, İBB meclis toplantısında meclis üyesine “Kayık takımı g*t*ne girsin” diye küfür eden Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine de “Ahmak” dediği için yargılanıyor. Geçtiğimiz günlerde bunun mahkemesi vardı. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Ekrem İmamoğlu’nun seviyesi işte budur. Kameralar önünde dili bu olanın, kameraların olmadığı yerde nasıl bir dili olduğunu siz düşünün…

İBB koltuğuna oturduğu günden bu yana İstanbul halkına bir hizmeti yok ama bol bol skandalı var. İBB Başkanlığı süresini lak lakla geçirdi. Önümüzdeki seçimlerde Kılıçdaroğlu CHP’nin başında kalabilir de, onu aday yaparsa seçimleri bir daha kazanması mümkün değildir.

Herhalde Ekrem İmamoğlu’da bunun farkında ki yargılandığı “Ahmak” davasından ceza alabilmek için elinden gelen herşeyi yapıyor. Seçimi kaybedip rezil olmak yerine, ceza alıp aklınca kahraman olmaya çalışıyor.

(Seçilme hakkınız elinizden alınırsa) sorusuna “Bundan da ülkemiz kaybeder. Ekrem İmamoğlu kaybetmez” demiş…

Sen, seçimleri kazandığında İstanbul kaybettiğine göre, sen siyasi yasak cezası alırsan Türkiye nasıl kaybedecek?

İstanbul’a ne faydan var ki, Türkiye’ye bir faydan olsun?

Bunları “Siyasi yasak cezası alsın” diye söylemiyorum. Böyle bitik, tükenmiş ve önümüzdeki ilk seçimlerde kaybolup gidecek birine böyle bir ceza vermek inanın ona ödül olur. Elbette yargı böyle duygular ve temenniler üzerinden hareket etmez. Hukuk kuralları neyse onu uygular.

6’lı masanın medyası, yorumcuları, yazarları, yöneticileri Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı “Ahmak” davası üzerinden öyle bir atmosfer yaratmaya çalıştı ki, Ekrem İmamoğlu’nun çapsızlığını, gayri milli düşüncelerini, HDP-Demirtaş aşkını bilmesek sanki bir vatan kahramanından bahsettiklerini zannedeceğiz.

Aslında Ekrem İmamoğlu’na bu dava üzerinden sahip çıkmak, cilalamak, ondan kahraman çıkarmak için birbiriyle yarışanlara, onun devletin valisine, meclis üyesine, YSK üyelerine etmiş olduğu hakaretlerle seslenmek gerekiyor. Mesela herhangi birine bu hakaret ve küfürden birini etsek, bize dava açar mı açmaz mı?

CHP’nin bir başka çapsız Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’na “Hukuksuzluğa karşı hepimiz biriz, birlikteyiz. Anca beraber kanca beraber Başkanım. Ya birlikte varız ya da adaletsizlikte hiçbirimiz yokuz” diye destek twiti atıyor. Mansur Yavaş isimli bu çapsız, içinde hakaret, küfür olmayan yazılarıma 5 kere dava açmış, hepsini de kaybetmiştir. Şuurunu öyle kaybetmiş vaziyette ki, kaybettiği davaya üst üste 3 kere dava açabiliyor. Şu Ekrem İmamoğlu’na muhatap olduğu sırnaşık dile bakar mısınız?

“Anca beraber kanca beraber Başkanım” mış… İyi bundan sonra sana da “Ahmak” diye seslenelim Mansur Yavaş? Bunu beğenmiyorsan Vali’ye kullandığı kelimeyi, onu da beğenmediysen meclis üyesine yönelttiği cümleyi sana muhatap etsinler… Olur mu?

Ekrem İmamoğlu’na bir iyilik yapmak istiyorsanız, onun küfür ve hakaret eden dilini terbiye edin. Ondan bir kahraman yaratamazsınız, ondan olsa olsa şovmen olur.

Adam şovmen olmasa, tatilde geçirdiği İBB Başkanlığı süreci ortada iken “Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim” der mi?

Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra “Ekrem şov” turnesi düzenleyip, halkı güldürmeyi düşünür mü acaba?

İBB Başkanı iken iyi bir şovmen olduğunu herkese ispat etti.

Editör: Haber Merkezi