Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Kandil’deki teröristbaşı Murat Karayılan “Adını anmak istemediğim Süleyman Soylu mu, soysuz mu? Süleyman Soylu tahriş ediyor, böyle İçişleri Bakanı olmaz” dediği, yine Kandil’deki teröristbaşı Mustafa Karasu’nun Soylu bizi muhatap almıyor, teröristlerle görüşür mü hiç?” dediği günden bu yana, yaşam ve nefes alma koçu olarak HDP’yi seçmiş 6’lı masa gece-gündüz Süleyman Soylu’ya saldırıyor. HDP demek CHP, CHP demek İP, Deva, Gelecek-Saadet- Demokrat Parti olduğu için hepsi birbiriyle bağlantılı şekilde HDP’nin gözüne girmek için Süleyman Soylu’yu hedef haline getirdiler. Süleyman Soylu eleştirilmez mi elbette eleştirilir. Her siyasetçi eleştirilir. Ama bir ölçü ve sebebi olmalıdır değil mi?

PKK ve HDP’nin Süleyman Soylu’ya duyduğu temel nefret, onun terör örgütü ve uzantılarına yönelik tavizsiz, kararlı duruşu ve terör örgütüne yönelik operasyonları bizzat kendinin yönetmesidir. Kandil ve HD(P)KK bu yüzden Süleyman Soylu’yu hedef yapıp, siyasi ortaklarından da hedef yapmalarını istemiştir. 6’lı masanın herşeyi bahane Süleyman Soylu’ya saldırması bir projedir.

Hükümetin en çalışkan bakanlarından olan, yaşanan selde, depremde yaraları sarmak için günlerce halkının yanında yer alan, bakanlık sorumluluk alanlarında gece-gündüz mesaide olan Süleyman Soylu’ya düşmanlığın etken sebebi çok net bellidir. Süleyman Soylu’ya yönelik ilk hedef gösterme ve düşmanlık besleme merkezi Kandil ve HDP olmuştur. Böyle olduysa demek ki, terörle mücadelede büyük bir başarı vardır. Süleyman Soylu “Bugün Diyarbakır’da 3 PKK’lı terörist, Tunceli’de 4 PKK’lı terörist, Van’da 5 PKK’lı terörist sarı torbaya girdi” diye paylaşım yaptıkça çıldırıyorlar, kuduruyorlar. Siz bunların hiç Türk devletinin terör örgütüne büyük darbe vurduğunda Süleyman Soylu’nun paylaşması karşısında tebrik ettiğini, desteklediğini gördünüz mü? Süleyman Soylu’dan bağımsız bile buna yaptıklarına şahit olmadık. 6’lı masanın genel başkanlarından yahut herhangi yöneticilerinden birinin öldürülen PKK’lılar için hükümete, devlete destek verdiği bir tane paylaşım yaptığını gören varsa buyursun örneğini göstersin. Kimse gösteremez. Çünkü 6’lı masa asla bunu yaparak HDP’yi karşısına alamaz. Süleyman Soylu’nun uyuşturucu suçuna karışmış kişiyle fotoğrafı varmış, yok şöyle suçu olan biriyle fotoğrafı çıkmış… İyi de siz dünyanın en büyük uyuşturucu üreticisi olan, ticaretini yapan terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarıyla işbirliği içinde değil misiniz? Yoksa bu ticaretten pay mı alıyorsunuz? Türk devletinin uyuşturucuyla mücadelesi dünya sıralamasında üst düzeyde iken, terörle mücadele yanında uyuşturucuyla mücadele de size büyük darbe mi vuruyor?

Her gün poz verdiğiniz Pervin Buldan’a sorduğunuzda size her türlü bilgiyi verecektir.

Süleyman Soylu’ya fotoğraflar üzerinden saldıran Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin Suriye’de öldüren üç PKK’lı teröristle TBMM’nde çekilmiş fotoğrafları yok mu? ABD ve Türkiye’de FETÖ imamlarıyla fotoğrafları yok mu? CHP içindeki tecavüzcü ve tacizcilerle fotoğrafları yok mu?

CHP’li Belediyelerde yolsuzluk yapan, rüşvet ve vurgun düzeni kuranlarla fotoğrafları yok mu?

Başta CHP’liler olmak üzere 6’lı masadaki birçok kişinin fotoğraf üzerinden algı merakı varsa hepsine de kendi fotoğraflarını sunabiliriz.

Ama bunların niyeti gerçeklerle yüzleşmek değil, sırf HD(P)KK ile işbirliklerini güçlendirmek için Süleyman Soylu’yu hedef almaktır.

Süleyman Soylu hakkında başlatılan saldırı kampanyasının işaret fişeğini ilk Murat Karayılan atmıştı. O günden sonra kuyruğuna basılan herkes onun peşine takıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bu şekilde saldıran teröristbaşı Murat Karayılan, yine aynı şekilde Süleyman Soylu’ya saldıran CHP için ne diyordu: “AK Parti-MHP ittifakına karşı çıktığı için CHP ile hemfikiriz.”

Bu ilişki ağını anlayan kişiler, Süleyman Soylu’nun niçin hedefe konulduğunu da anlayacaktır. Gerisi tamamen hikâyedir.

Editör: Haber Merkezi