Adayların başvurularını ilkatama.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekleri ve heyecanla beklenen sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı. MEB tarafından yayımlanan takvime göre, adayların sözlü sınava girecekleri sınav yerleri 22 Haziran’da ilan edilecek. Yapılan başvurular, girilen sınavlar ve tercihlerin sonunda 1 Eylül tarihinde tüm süreç sonuçlanacak ve atama sonuçları yayımlanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI 1 HAZİRAN’DA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ataması yapılacak olan 19 bin 910 sözleşmeli öğretmen başvuruları 1 Haziran itibariyle başladı. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 1 Haziran Pazartesi ve 12 Haziran Cuma tarihine kadar yapılabilecek. Sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü sınava girecekleri sınav merkezleri 22 Haziran’da duyurulurken, sözlü sınavlar 6-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28 Temmuz’da ise, sözlü sınavların sonuçları ilan edilecek.

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına itirazlarını 7 Ağustos ile 7 Ağustos tarihlerinde yaparken, itirazların sonuçları 10 Ağustos’ta ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri, 28 Ağustos ile 31 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Atama sonuçlarının ila edilme tarihi ise 1 Eylül…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

60 ALANDA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

60 alanda yaklaşık 20 bin öğretmenin sözleşmeli olarak iş başı yapacağı atamalar için başvuruların taban puanı ise 50 olacak.

Atamaların en çok gerçekleşeceği 10 branş içinde ilk sırada 2 bin 831atama ile sınıf öğretmenliği geliyor. 2. sırada, 1801 sözleşmeli öğretmen Din kültürü ve ahlak bilgisi alanı, 3. sırada 1739 atama ile İngilizce bölümü geliyor.

Bununla birlikte, 1701 atama, ilköğretim matematik alanından, 1518 atama okul öncesi öğretmenliğinden, 1373 atama rehberlik alanından, 1300 atama Türkçe branşından, 1118 atama özel eğitim alanından, 1026 sözleşmeli öğretmen ataması ise fen bilimleri alanında gerçekleştirilecek.  

Beden eğitimi branşından toplamda 900 öğretmen için kontenjan ayrılmış durumda iken, Haziran döneminde bu atamaların 810 tanesi yapılacak. Geriye kalan boş 90 kontenjan ise, milli sporcuların ataması için ayrılacak.

2020 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU

2020 Haziran ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atama kontenjan listesi yayımlandı.

 

Editör: Haber Merkezi