Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı taban puanları açıklandı mı? Bugünlerde en çok merak edilen konular arasına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmeli öğretmen olmak için sözlü sınava hazırlanan adaylar, taban puanların açıklanmasını bekliyor. Farklı branşlarda farklı taban puanlarının baz alınması, beklentilerin daha da heyecan verici olmasına neden oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için bekleyen adaylar internette taban puanları ile ilgili haber almak için yoğun bir araştırma yapıyor. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı taban puanları açıklandı mı? İşte, merak edilen o sorunun yanıtı ve sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav tarihleri...

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı taban puanları açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavına hazırlanan birnlerce öğretmen adayı szölü sınav taban puanlarının açıklanmasını bekliyordu. Beklenen haber, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi ve taban puanlarının erişime açıldığı duyuruldu. Buna göre en yüksek taban puanı, 92 ile gıda teknolojisi branşına ait. Adaylar, MEB Personel Genel Müdürlüğünün internet adresi üzerinden taban puanlarını görebilecekler.

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı taban puanlarını görmek için buraya tıklayın

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav tarihleri

MEB'in açıkladığı başvuru takvimine göre, szöleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları 12-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılan sözlü sınav sonuçları, 4 Temmuz tarihinde duyurulacak. Öğretmen adaylarının atama tercihi yapabilmeleri için en az 60 puan alması gerekli. Sözlü sınavdan 60 ve üzeri puan alan öğretmen adayları, en fazla 20 eğitim kurumuna başvuru yapabilecek ve bu başvurular elektronik ortamda gerçekleşecek. Tercih yapılacak eğitim kurumları, aynı il veya ilçede adayın istediği sıralam ile yapılabilecek. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra, tercih işlemini herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatma zorunda olacaklar.

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazda bulunma isteyen öğretmen adayları, itirazlarını 8-10 Temmuz tarihleri arasında yapabilecekler. Yapılan itirazların neticelendirilmesi ise, 16 Temmuz tarihinde olacak. 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi