Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen 2025 Türkiye Satranç Birinci Ligi, Ankara’da gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.
24 kulüp, 300 sporcuyla yarışacak
Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada, 20 farklı ülkeden yaklaşık 300 sporcu, 24 kulüp adına mücadele edecek. 20 Temmuz’a kadar sürecek lig boyunca kulüpler, şampiyonluk için kıyasıya rekabet edecek.
Açılış törenine Spor Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın, Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Serhat Aydın, federasyon yöneticileri, kulüp temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.
Veli Ozan Çakır: “Satranç sporunun her kademesinde bulundum”
Törende konuşan Spor Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Veli Ozan Çakır, satranç camiasının bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
“Her zaman gurur duyduğum satranç ailemizin kıymetli mensupları hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ben de turnuva salonlarında uzun zamanlar geçirdim yaş gruplarından Türkiye şampiyonalarına, okul müsabakalarından liglere kadar. Satrancın her kademesinde sporcu olarak, hakem olarak, antrenör olarak veya kulüp yöneticisi olarak bir şekilde bulundum. Buradaki heyecanı da çok yakından hissediyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”
Fethi Apaydın: “Kulüplerimiz bizler için çok kıymetli”
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Fethi Apaydın ise ligde ülkenin dört bir yanından gelen kulüpleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.
“Birinci ligimizde ülkemizin dört bir yanından gelen 24 kulübümüzü ağırlıyoruz. Kulüplerimiz, satranç ailemizin temel yapı taşlarıdır. Onların görüşleri, talepleri bizim için çok kıymetlidir. Şampiyonluk mücadelesinde tüm takımlarımıza başarılar diliyor, bugün burada bizlerle olan Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. Veli Ozan Çakır’a ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.”