A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İzlanda ve Romanya ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde İstanbul’da medya günü düzenledi.
Hidayet Türkoğlu'nun açıklamaları
Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe ve milli oyuncular katıldı.
Şubat ayının milli takım için kritik olduğunu belirten Hidayet Türkoğlu, takımın Avrupa Şampiyonası bileti almasına rağmen maçlara ciddiyetle hazırlandığını vurguladı. Türkoğlu, “Her ne kadar Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantilesek de bu maçları kazanmak basketbola olan ilgiyi artıracaktır. Hocamız, ilk günden beri işi sıkı tutuyor. İnanıyorum ki sporcu arkadaşlarımız da aynı şekilde işi sıkı tutacaklardır” dedi.
Türkoğlu’ndan Alperen Şengün’e Övgü
Hidayet Türkoğlu, NBA’de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün’ün All-Star’a seçilmesine de değinerek, "Bir eski sporcu olarak Alperen’in gösterdiği başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Yıllar önce Mehmet Okur’un yakaladığı başarıyı şimdi de Alperen’in göstermesi bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Ekrem Memnun: ‘İki Maçı da Kazanıp Namağlup Şampiyonaya Gitmek İstiyoruz’
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, elemelerde başarılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, "Önümüzdeki İzlanda ve Romanya maçları, şampiyonaya hazırlık açısından önemli. Bu iki maçı da kazanıp 6’da 6 yapmak istiyoruz. Rakiplerimize vereceğimiz mesaj için de bu kritik bir hedef” dedi.
İzlanda ve Romanya’nın farklı oyun yapıları olduğunu dile getiren Memnun, İzlanda’nın sert bir takım olduğunu ve mücadeleci bir oyun ortaya koyacaklarını söyledi. Romanya’nın ise jenerasyon değişimi yaşadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Her maçın ruhu ayrı. Sakatlıklarımız var ama kadrodaki diğer oyuncularımıza güveniyoruz" dedi.
Memnun, Avrupa Şampiyonası’na katılmanın yanı sıra büyük turnuvalara gitme hedeflerinin de altını çizerek, "Biz büyük bir turnuva kaçırmak istemiyoruz. Olimpiyatlarda yer almak istiyoruz. Yerimizin de orası olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kartaltepe: ‘Namağlup Şampiyonaya Gitmek Bizi Motive Edecek’
Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe de takımın hedefleri doğrultusunda önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki iki maçı da kazanıp yolumuza namağlup bir şekilde devam etmek istiyoruz. Bu durum bizi daha da motive edecek" dedi.
Kaptan Ayşe Cora: ‘Milli Takımın Yeri Her Zaman Ayrıdır’
A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanı Ayşe Cora ise takımın istikrarını koruyarak gelişmek istediğini söyledi. Önümüzdeki iki maçı çok önemsediklerini dile getiren Cora, "Kendi gücümüzü istikrarlı bir şekilde korumak istiyoruz. Hedefimiz her zaman daha iyi basketbol oynamak ve kendimizi geliştirmek" dedi.
Türkiye’nin Maç Programı
Türkiye - İzlanda | 6 Şubat 2025 – Kocaeli
Romanya - Türkiye | 9 Şubat 2025 – Deplasman