İsveçli olimpiyat şampiyonu Armand Duplantis, Tokyo’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 6.30 metrelik derecesiyle dünya rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.
Başkent Tokyo’da gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde piste çıkan Duplantis, kendisine ait rekoru 6.30 metreye taşıdı. Bu derecesiyle 14. kez dünya rekoru kıran atlet, kariyerinde 3. kez dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Finalde Yunanistan’dan Emmanouil Karalis 6.00 metreyle gümüş, Avustralya’dan Kurtis Marschall 5.95 metreyle bronz madalya kazandı.
Milli sporcu Ersu Şaşma ise ilk denediği 5.55 metreyi 3 hakkında da geçemeyerek finali tamamlayamadı.
Rekorun ardından duygularını paylaşan Duplantis, “Hayal edebileceğimden çok daha iyi. Size bu dünya rekorunu kazandırmak harika. Çok teşekkür ederim. Çok mutluyum” dedi.
İsveçli atlet, daha önce Budapeşte’deki Dünya Atletizm Birliği Kıta Turu’nda 6.29 metrelik atlayışıyla da rekor kırmıştı.