Türk otomobil sporcusu Ayhancan Güven, Almanya’nın Nürburg kentinde düzenlenen Nürburgring 24 Saat Yarışı'nda podyuma çıktı. Red Bull sporcusu Güven, Fransız Kevin Estre ve Avusturyalı Thomas Preining ile birlikte direksiyon başına geçtiği Manthey EMA takımıyla yarışı ikinci sırada tamamladı.
Finişi Lider Geçtiler, Ceza İkinciliğe İtti
Manthey EMA takımının 911 numaralı aracı, 24 saatlik zorlu mücadeleyi ilk sırada tamamladı. Ancak bitime 3 saat 39 dakika kala yaşanan bir temas nedeniyle takım, 1 dakika 40 saniyelik zaman cezası aldı.
Ceza, Kevin Estre’nin Aston Martin aracına tur bindirirken rakibinin spin atmasına neden olması nedeniyle verildi. Bu karar sonrasında Manthey EMA takımı ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.
Ayhancan Sezonun İlk Podyumunu Gördü
Sezonun ilk ayağı olan Bathurst 12 Saat Yarışı’nda 6. olan Ayhancan Güven, bu sonuçla birlikte 2024 sezonunda ilk kez podyuma çıkmayı başardı. Yarış boyunca gösterdiği performansla dikkat çeken milli sporcu, kariyerine önemli bir başarı daha ekledi.