Türkgün | Spor | Bengisu Avcı, ‘Okyanus Yedilisi’ hedefinin son etabı Tsugaru İiçin Japonya’da

Bengisu Avcı, ‘Okyanus Yedilisi’ hedefinin son etabı Tsugaru İiçin Japonya’da

Milli yüzücü Bengisu Avcı, 'Okyanus Yedilisi' parkurunun son etabı olan Tsugaru Boğazı geçişi için Japonya’ya gitti

Milli yüzücü Bengisu Avcı, 'Okyanus Yedilisi' parkurunun son etabı olan Tsugaru Boğazı geçişi için Japonya’ya gitti

KAYNAK: DHA

Milli yüzücü Bengisu Avcı, 2018 yılında başladığı Okyanus Yedilisi hedefinde son parkur olan Tsugaru Boğazı için Japonya’da çalışmalarına başladı. Ancak Rusya’da meydana gelen deprem sonrası oluşan tsunami alarmı, yüzüş planında kısa süreli bir gecikmeye yol açtı.

Tsunami Alarmı ve Güvenlik Önlemleri

Japonya’ya ulaştığı gün tsunami uyarısıyla karşılaşan Bengisu Avcı, Aomori bölgesindeki Kodomari sahilinde kırmızı bayrak uyarısı nedeniyle okyanusa giremedi.

Sahilde sürekli anonslar yapıldı, tsunamiye karşı inşa edilen sığınma evleri aktif hale getirildi ve deniz suyu seviye ölçümleri her saat düzenli olarak yapıldı. Bugün yapılan kontrollerin ardından kırmızı bayrak sarıya indirildi ve sahil tekrar açıldı.

Tsugaru Geçişi ve Ocean’s 7 Hedefi

Bengisu Avcı, 2018’den bu yana Ocean’s 7 kapsamında şu geçişleri tamamladı:

  • Manş Denizi
  • Catalina Kanalı
  • Cebelitarık Boğazı
  • Cook Boğazı
  • Molokai Kanalı
  • Kuzey Kanalı (19 Temmuz 2025)

Tsugaru Boğazı’nı da geçmesi halinde, dünyada bu başarıya ulaşan 40’ıncı kişi ve ilk Türk sporcu unvanını alacak.

Yüzüş Tarihi ve İklim Mesajı

Bengisu Avcı, 1-6 Ağustos tarihleri arasında “Gelecek neden bir risk olsun ki” mottosuyla Tsugaru geçişini tamamlamayı hedefliyor.

“Kanal geçişini yapacağımız Aomori bölgesinde tsunami tehlikesi ortadan kalktı. Güvenliğimiz için tüm önlemler alındı. Akıntılar şu anda normalin üzerinde ama iki güne kadar şartlar uygun hale gelecek ve bayrağımızı karşı sahilde açacağım” 

Milli yüzücü, 12 km/saate ulaşan akıntılarıyla ünlü Tsugaru Boğazı’nı geçmeyi başarırsa, hem Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek hem de iklim değişikliği mesajını dünyaya duyurmuş olacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...