Beşiktaş, Basketbol Avrupa Kupası'nda Dolomiti Energia'yı 79-75 yenerek play-off'a yükseldi. Maçın ardından başantrenör Dusan Alimpijevic açıklamalarda bulundu.
Zor Maçta Kazanmayı Başardık
Beşiktaş Basketbol Başantrenörü Dusan Alimpijevic, zorlu bir maçın ardından galip geldikleri için mutluluk duyduklarını ifade etti. Alimpijevic, "Bu tip maçları oynamak zor oluyor. Çünkü karşınızda kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir takım var. Bizim için üzerimizde baskı vardı. Sıralama ile ilgili önemli bir maç oynuyorduk. Rakibimizde böyle bir baskı yoktu. Maçın sonunda her şeye rağmen kazanmanın bir yolunu bulduk." şeklinde konuştu.
Daha Fazla Destek Gerekiyor
Alimpijevic, Beşiktaş basketbolunun önemli işler yaptığını ve daha fazla desteği hak ettiklerini belirtti. "Buraya geldiğimde tüm takıma ve taraftara bir söz verdim, 'Bu takım Avrupa'nın en ciddiye alınacak takımlarından biri haline gelecek.' diye. Bu sezon 2. yıl üst üste Avrupa Kupası'nda play-off oynama başarısı göstereceğiz." dedi.
Taraftarlara Teşekkür Mesajı
Alimpijevic, Beşiktaş taraftarlarına özel bir teşekkürde bulundu: “Beşiktaş taraftarları diğerlerinden farklı. Diğer takımların taraftarları iyi günde destekliyor. Beşiktaş taraftarı zor günde de desteğini gösteriyor.”
Dolomiti Energia’dan Duygusal Veda
Dolomiti Energia Başantrenörü Paolo Galbiati, takımının genç ve yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu belirterek, "Çok genç bir takımız. Rakibimiz yetenekli bir takımdı. Tecrübeli oyuncuları vardı. Bu turnuvada genç ve yetenekli oyuncuları Avrupa piyasasına çıkardık." dedi. Galbiati, Beşiktaş’a play-off’ta başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.