Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon’da, son iki yılın şampiyonu Carlos Alcaraz, ilk turda Fabio Fognini’yi 3-2 yenerek adını ikinci tura yazdırdı.
İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan mücadele 4 saat 37 dakika sürdü. Alcaraz, İtalyan rakibi karşısında 7-5, 6-7, 6-4, 2-6 ve 6-1’lik setlerle galip geldi.
Günün bir diğer maçında ise Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas, Valentin Royer karşısında iki set geriye düştü ve sırt sakatlığı nedeniyle turnuvaya veda etti.
Tek erkeklerde ayrıca Felix Auger-Aliassime, Nuno Borges, Joao Fonseca, Ethan Quinn, Karen Khachanov, Billy Harris, Cristian Garin, Jan-Lennard Struff, Alejandro Davidovich Fokina, Gabriel Diallo, Jenson Brooksby ve Andrey Rublev ikinci tura yükselen diğer isimler oldu.