Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor ‘Golden Boy’da 4 Türk

‘Golden Boy’da 4 Türk

Avrupa’da 21 yaş altının en iyi genç oyuncusuna verilen Golden Boy 2024 listesinde Arda Güler, Kenan Yıldız, Semih Kılıçsoy ve Yasin Özcan yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Golden Boy’da 4 Türk
KAYNAK: Haber Merkezi

İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından Avrupa’da 21 yaş altı yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Golden Boy ödülü için 2024’ün listesinde haziran ayı güncellemesi yapıldı.

4 TÜRK LİSTEDE

Listede ilk 100 geleceğin futbolcusu arasında 4 Türk futbolcu da yer aldı. Sezon başında Fenerbahçe’den transfer olduğu Real Madrid formasıyla en kısa sürede en çok gol atma başarısını gösteren 19 yaşındaki Arda Güler, listeye 19’uncu sıradan girdi. Bayern Münih altyapısından yetiştikten sonra altyapısına geçtiği Juventus A takımında Serie A’da top koşturan Kenan Yıldız listenin 32’nci sırasında yer aldı. 19 yaşındaki yıldız futbolcu, EURO 2024’te teknik direktör Vincenzo Montella’nın en güvendiği isimlerin arasında yer aldı.

SEMİH LİSTEDE

İtalya maçında ilk kez A milli olan Semih Kılıçsoy, Golden Boy listesinin 59’uncu ismi oldu. Beşiktaş’ın en iyilerinden biri olan 18 yaşındaki yıldız, şimdiden Avrupa’nın pek çok kulübünü peşine taktı. 16 yaşından itibaren Kasımpaşa formasıyla Süper Lig’de mücadele eden Yasin Özcan da 21 yaş altı ilk 100 listesine girdi. Ümit Milli Takım formasını giyen 18 yaşındaki sol bek-sol stoper Golden Boy listesinde 67’nci sırada yer buldu.

YAMAL ZİRVEDE

Avrupa’nın en yetenekli genç isimlerinin yer aldığı listenin ilk sırası Barcelona formasıyla harikalar yaratan Lamine Yamal’ın oldu. Bordo mavili ekip formasıyla tüm kulvarlarda 50 maça çıkan 75 milyon avro piyasa değerindeki 16 yaşındaki yıldız, 7 gol 10 asistlik performans sergiledi. Benfica’nın 19 yaşındaki ön liberosu Joao Neves ikinci, Manchester United’in 19 yaşındaki Arjantinlisi Alejandro Garnacho Golden Boy listesinde üçüncü sırada yer aldı

GENÇ YILDIZLAR

Barcelona’nın 17 yaşındaki stoperi Pau Cubarsi, PSG’nin 18 yaşındaki orta sahası Warren Zaire-Emery, Lille savunmasında yer alan 18 yaşındaki Lenny Yoro, Girona formasını terleten 20 yaşındaki sol kanat Savio, Manchester United’dan 19 yaşındaki orta saha Kobbie Mainoo, Bayern Münih’in 20 yaşındaki önliberosu Alexander Pavlovic ‘Golden Boy’ listesinin ilk on sırasındaki isimler oldular.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Heyecan dorukta! Hazırlıklarda son aşamaya gelindi

Heyecan dorukta! Hazırlıklarda son aşamaya gelindi