Türkgün | Spor | Kürşad ve Filiz Ergan çifti, surfcasting ile Türkiye'ye ilk uluslararası kupa kazandırdı

Kürşad ve Filiz Ergan çifti, surfcasting ile Türkiye'ye ilk uluslararası kupa kazandırdı

Kürşad ve Filiz Ergan çifti, surfcasting adı verilen balık avlama sporunda katıldıkları Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'nda Türkiye'ye bu spor dalındaki ilk kupalarını kazandırdı. Fas'ta düzenlenen yarışmada Kürşad Ergan, bireysel olarak ikinci oldu ve çift olarak Türkiye takımı da ikinci sırada yer aldı.

Kürşad ve Filiz Ergan çifti, surfcasting adı verilen balık avlama sporunda katıldıkları Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'nda Türkiye'ye bu spor dalındaki ilk kupalarını kazandırdı. Fas'ta düzenlenen yarışmada Kürşad Ergan, bireysel olarak ikinci oldu ve çift olarak Türkiye takımı da ikinci sırada yer aldı.

KAYNAK: AA

Kürşad ve Filiz Ergan çifti, surfcasting balık avlama sporunda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'ye bu alandaki ilk uluslararası kupalarını kazandırdı. Fas’ta katıldıkları Uluslararası Surfcasting Balık Yakalama Yarışması'nda Kürşad Ergan bireysel olarak ikinci olurken, Türkiye takımı olarak da ikinci oldular.

Hobi Olarak Başladıkları Spor Dalında Büyük Başarı

Kürşad ve Filiz Ergan, balıkçılık hobisini sportif bir etkinlik haline getirerek Fas’taki yarışmada Türkiye'yi temsil ettiler. Kürşad Ergan, yıllardır kamp yaparak doğa ile iç içe yaşadığını ve sonrasında surfcasting sporunu araştırarak bu alanda kendisini geliştirdiğini belirtti. Ergan, "Hobi olarak başladığımız bir sporda, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızı dalgalandırmak çok gurur vericiydi," diyerek yaşadığı duyguları paylaştı.

Türkiye’ye İlk Kupayı Kazandıran Çift

Ergan çifti, Fas’ta düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil ederek büyük bir başarıya imza attı. Kürşad Ergan, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Fas’ın en iyi balıkçılarının bulunduğu turnuvada bireysel olarak ikinci oldu ve çift olarak Türkiye'nin ilk uluslararası kupasını kazandırdı. Ergan, turnuvada İtalya’nın arkasından ikinci sırada yer alarak büyük bir gurur yaşadı.

Filiz Ergan: “Eşli Olarak Daha Avantajlıyız”

Filiz Ergan, balıkçılıkla ilgili eşiyle birlikte katıldıkları yarışmada büyük bir keyif aldığını belirtti. Uzun yıllar finans sektöründe çalışan ve emekli olduktan sonra eşinin hobisine katılan Filiz Ergan, "Eşli olarak yaptığımız için daha avantajlı olduk. Fas'taki yarışmada çok güzel bir ortam vardı ve tüm yarışmacılarla arkadaş olduk. Bir sonraki yarışmada atış yapmayı çok istiyorum," diyerek bir sonraki hedeflerini paylaştı.

Milli takım düzeyinde daha fazla başarı elde etmek istediklerini ifade eden Ergan, Türkiye'de surfcasting milli takımının kurulmasını umduğunu ve bu konuda çalışmalar yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...