Mersin’de bu yıl ilk kez düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile Dünya Bedensel Engelliler Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, sporcular 6 branşta mücadele etti.
Adnan Menderes Bulvarı’nın sahil bandında kurulan özel alanlarda düzenlenen oyunlarda; para plaj voleybolu, air badminton, ayak voleybolu, para yelken, para modern pentatlon ve para halter branşlarında kıyasıya rekabet yaşandı.
Engelli sporcuların performansları izleyenlerden büyük alkış aldı. Oyunlar, sporun birleştirici gücünü vurgularken, Mersin kenti de uluslararası bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı.