Türkgün | Spor | Roma Açık’ta şampiyon Jannik Sinner oldu: 50 yıl sonra bir ilk

Roma Açık’ta şampiyon Jannik Sinner oldu: 50 yıl sonra bir ilk

Jannik Sinner, Roma Açık finalinde Casper Ruud’u 2-0 mağlup ederek kariyerinde ilk kez turnuvayı kazandı.

Jannik Sinner, Roma Açık finalinde Casper Ruud’u 2-0 mağlup ederek kariyerinde ilk kez turnuvayı kazandı.

MUHABİR: Ali Öncü

Italian Open tek erkekler finalinde dünya 1 numarası Jannik Sinner, Casper Ruud karşısında 2-0 galip gelerek kariyerinin ilk Roma Açık şampiyonluğunu elde etti.

Başkent Roma’daki Foro Italico Kompleksi’nde oynanan final mücadelesi 1 saat 45 dakika sürdü.

Karşılaşmaya 2-0 geride başlayan Sinner, ilk sette toparlanarak rakibinin servis oyunlarını kırdı ve seti 6-4 kazandı.

İkinci sette de oyunun kontrolünü elinde tutan İtalyan tenisçi, bir kez daha 6-4’lük skorla seti alarak maçı 2-0 kazandı.

50 yıl sonra gelen İtalyan şampiyonluk

Bu sonuçla Jannik Sinner, Roma Açık’ta şampiyon olan ilk İtalyan raket olmayı başardı.

Sinner ayrıca, 1976 yılında turnuvayı kazanan Adriano Panatta’dan sonra Roma’da zafere ulaşan ilk İtalyan tenisçi olarak tarihe geçti.

Dünya 1 numarası raket, ATP 1000 seviyesindeki turnuvalardaki galibiyet serisini de 34 maça çıkardı.

Kupayı Cumhurbaşkanı Mattarella verdi

Şampiyonluk kupasını, karşılaşmayı tribünden takip eden Sergio Mattarella ile Adriano Panatta takdim etti.

Maç sonrası konuşan Sinner, rakibi Casper Ruud’u tebrik ederken, kupayı Mattarella ve Panatta’nın elinden almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

İtalyan tenisçi ayrıca, 50 yıl sonra kupayı yeniden İtalya’ya kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...