Türkgün | Spor | Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, Tuz Gölü’nde başladı

Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, Tuz Gölü’nde başladı

Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, Aksaray’ın Eskil ilçesindeki Tuz Gölü’nde 100 mil yarışıyla başladı. Organizasyona 7 farklı kategoride 750 sporcu katılıyor.

Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, Aksaray’ın Eskil ilçesindeki Tuz Gölü’nde 100 mil yarışıyla başladı. Organizasyona 7 farklı kategoride 750 sporcu katılıyor.

KAYNAK: AA

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düzenlenen Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, 100 mil yarışıyla start aldı. 7 ayrı kategoride toplam 750 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, Tuz Gölü’nün eşsiz manzarası koşuculara ev sahipliği yapıyor.

“Tuz Gölü eşsiz bir güzelliğe sahip”

Maraton öncesi açıklamalarda bulunan Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuların beyaz bir örtü üzerinde koştuğunu belirterek, “Runfire Salt Lake Ultra Trail gibi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmak, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımı açısından çok büyük bir fırsat.” dedi. Zavlak, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve sporculara başarı dilediğini de sözlerine ekledi.

7 farklı kategoride yarış

Organizasyonun sportif direktörü Ayhan Esen, 10 takımın; 15, 20, 40, 80 ve 160 kilometrelik parkurlarda yarışacağını söyledi. Esen, “Bugün 100 mil yarışı startını vereceğiz. Çok güzel bir parkur. Bembeyaz bir coğrafya, sonsuz bir beyazlıkta koşuluyor.” ifadelerini kullandı.

2016’dan bu yana düzenleniyor

Runfire Salt Lake Ultra Trail Maratonu, 2016’dan bu yana organize ediliyor. 2017’den itibaren günlük yarış formatında koşulan organizasyon, bu yıl da sporculara unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...