Borçları yüzünzden veya para ihtiyaç duymaları nedeniyle çaresiz kalan 456 kişi bir araya onlara çocuk oyunları oynatan Squid Game'de dünya genelinde tartışılmaya devam ediyor. Oynanan oyunlar neticesinde sadece bir kişinin kazandığı 455 kişinin öldüğü dizide kimin birin olduğu sorgulanıyor. Aksiyon, strateji ve hamlererin eksik olmadığı dizide birinci olan kişiye 45,6 milyar won para ödülü vaat ediliyor. Peki, Squid Game'de kim birinci oluyor? Squid Game ne anlatıyor, kaç bölüm, devamı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Senaryosu ve yönetmenliği Hwang Dong-hyuk'a ait olan dizi Netflix'in Eylül ayında başladıktan sonra kısa sürede platform üzerindeki popüler yapımlardan biri oldu. 

game

SQUİD GAME DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Henüz sadece birinci sezonu yayınlanan yeni dizi Squid Game, Netflix’in orijinal Güney Kore yapımı dizisidir. Toplamda 9 bölümden oluşan Squid Game dizisi gerilim- drama türünde bir dizidir ve bir hayatta kalma mücadelesini ekrana taşır.

Squid Game dizisinde, maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce çocuk bir oyuna katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ödüle kavuşacağı oyun, çocuklar için ölüm tehlikesini de beraberinde getirmektedir.

Günlük hayattaki yaşam şartlarının ağırlığı ve cazip ödülün hevesiyle oyuna başlayan çocuklar, hayatta kalabilmek adına her şeyi yapmak zorunda kalır. Hayatta kalan oyuncular, bir sonraki etaba geçerken, diğer yandan oyuncular arasındaki gruplaşmalar, tehlikenin boyutunu daha da artırır.

Squid Game

SQUİD GAME DİZİSİNİN OYUNCULARI KİM?

Park Hae-soo - Cho Sang-woo
Lee Jung-jae - Seong Gi-hun
HoYeon Jung - Kang Sae-byeok
Oh Yeong-su Oh Il-nam
Anupam Tripathi, Abdul Ali
Heo Sung-tae Jang Deok-su
Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo

SQUİD GAME KİM BİRİNCİ OLUYOR?

Güney Kore yapımı drama dizisi Squid Game dünya çapında büyük heyecan oluşturdu. Seyircilerin izlerken tırnaklarını yedikleri ve gerildikleri Squid Game'de Seong Gi-hun ( Lee Jung-jae) birinci oluyor.

 Lee Jung-jae

SQUİD GAME NE DEMEK?

Squid ve game kelimeleri İngilizcedir ve Türkçe anlamları “Kalamar” ve “Oyun”dur. Squid Game dizisinin adı ise Türkçeye Kalamar Oyunu olarak çevrilmektedir.

SQUİD GAME'İN DEVAMI GELECEK Mİ?

Çekimler sırasında stres yüzünden altı dişini kaybettiğini anlatan Squid Game‘in yönetmeni ve senaristi Hwang Dong-hyuk, ancak dizinin hayranları endişelenmesin bu durum yönetmeni ikinci sezonu çekme fikrinden tamamen uzaklaştırmamış.

Tek başına bir diziyi yazmak yönetmek ve yapımcılığını üstlenmenin büyük bir iş olduğunu vurgulayan Dong-hyuk “Aynı şeyi ikinci sezon için yapmayı düşündüğümde şahsen biraz endişeleniyorum. Şu an için kesinleşmiş bir şey yok ancak o kadar çok hevesli insan var ki ciddi ciddi düşünüyorum” diyor.‘

 

Editör: Haber Merkezi