Milli Takımın başına Stefan Kuntz getirildi iddiası yoğunlaştı. Şenol Güneş'in Milli Takım'daki görevinin sona ermesinin ardından yeni teknik adam arayışları sonuç buldu. Tecrübeli isim Stefan Kuntz A milli Takım' ın başına getirildi. Peki Stefan Kuntz kimdir, hangi takımları yönetti? 

STEFAN KUNTZ HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

İlk olarak Borussia Neunkirchen takımını çalıştırmaya başlayan 58 yaşındaki Stefan Kuntz, sonrasında Karlsruhe, Waldh. Mannheim, LR Ahlen takımlarını çalıştırdı. Devamında TuS Koblenz ve Bochum takımlarında sportif yönetici pozisyonlarında görev alan Kuntz, 2008 yılından 2016'ya kadar 1.FC K'lautern takımında yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı. 2016 yılında Almanya u21 Milli takımında teknik direktörlük yapmaya başlayan deneyimli teknik adam, o tarihten beri Alman u21 Milli takımındaki görevini yürütüyordu.

Stefan Kuntz kimdirSTEFAN KUNTZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

30 Ekim 1962 yılında dünyaya gelen Kuntz, 1995-96 sezonunda Beşiktaş forması giydi. Beşiktaş'ın unutulmaz isimleri arasında yer alan Kuntz, EURO 96'da Almanya forması giyerek, Avrupa şampiyonluğu yaşadı. 

Teknik direktörlük kariyerine ise 1999 yılında başlayan Kuntz, 1 Eylül 2016'dan bu yana Almanya U21 takımını çalıştırıyor. Sözleşmesi 31 Temmuz 2023 yılında sona erecek olan deneyimli teknik adam U21 takımıyla 53 maça çıkarken, 2.28 puan ortalamasına sahip oldu.

Stefan Kuntz ve menajeri Marc Kosicke'ın İstanbul'a geldiği ve A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için TFF ile anlaştığı iddia edildi.

STEFAN KUNTZ: TÜRK MİLLİ MARŞININ İLK SATIRLARINI EZBERLEDİM!

Stefan Kuntz, geçtiğimiz Mayıs ayında verdiği röportajda eski takımına şampiyonluk yolunda başarılar dilemiş ve İstiklal Marşı hakkında anlamlı ifadeler kullanmıştı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen hatırladığı Türkçe kelimeler olduğunu söyleyen Kuntz, "Bir restoranda 'Tee istiyor musun' dendiğini hatırlıyorum. Bunun bir çay istediğim anlamına geldiğini hatırlıyorum. Tabii sahada kullanılan 'oyna', 'çabuk', 'yavaş' gibi kelimeleri hatırlıyorum. Elbette bunlar nispeten çabuk öğrendiğiniz kelimelerdi. Her maçtan önce İstiklal Marşı'nın söylendiğini fark ettim. Arkadaşlarıma eşlik edebilmek için Türk milli marşının ilk satırlarını ezberledim. Bunu Türk misafirperverliğinden memnun olduğumu göstermek için yapmıştım." ifadelerini kullanmıştı.

Almanya forması ile 1996 Avrupa Şampiyonası'na katılan Kuntz, uğur getirmesi için tüm takıma Türkiye'den aldığı nazar boncuklarını hediye ettiğini söylemişti.

 

 

Editör: Haber Merkezi