Fenerbahçe Steven Caulker'i bu sezon Alanyaspor'dan transfer etmişti. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira ise Steven Caulker'i kadroda düşünmediğini açıkladı. Bunun üzerine Steven Caulker hakkında transfer iddiaları yoğun olarak gündeme geldi. Takımın istenmeyen adamı olan Steven Caulker sosyal medyadan çarpıcı bir açıklama yaptı. Peki Steven Caulker kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? 

İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLEN STEVEN CAULKER: FUTBOLDAN SOĞUDUM

Steven Caulker istenmeyen adam ilan edilmesinin ardından yaptığı paylaşımda, "Bin gündür sarhoş olmadım. Bin gün önce yerlere yatarak kusuyordum. 5 ay işsiz kaldım, aile evimi sattım. Bunca motivasyonun nereden geldiğini bilmiyorum. Sanırım insanlardan ve futboldan soğudum. Hayatımı yeniden inşa etmek istedim. Başarmış insan hikayesi anlatmak istedim. Ama 1000 gün sonra insanlar hala beni kovuyor. Artık umrumda değil." ifadelerini kullandı. Bu yorumun alltına binlerce futbolsever Steven Caulker'e destek mesajı yayınladı. 

Steven Caulker

STEVEN CAULKER KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Steven Roy Caulker 29 Aralık 1991 doğumludur. Tercübeli stoper Caulker Londra doğumlu futbolcudur. 

HAYATI VE FUTBOL KARİYERİ

29 Aralık 1991'de İngiltere'nin başkenti Londra'da doğan 1,91'lik stoper Steven Caulker, futbola ülkesinin ekiplerinden Tottenham'ın alt yapısında başladı. 2009'da A takıma yükselen Steven Caulker, 2009'da Yeovil Town'a kiralık olarak gönderildi.

Ardından Bristol City ve Swansea'da kiralık olarak top koşturan Steven Caulker, 2013'te Cardiff'e 9,15 milyon avro bedelle transfer oldu. 1 yıl sonra da Queens Park'ın 10,75 milyon paund karşılığında kadrosuna kattığı Steven Caulker, 2015'te Southampton'a kiralık gönderildi.

2016'da Liverpool'da kiralık olarak oynayan Steven Caulker, 2018'de Dundee FC'ye gitti. Bir dönem kulüpsüz olarak boşta kalan Steven Caulker, 2019'da bonservis bedeli olmadan Aytemiz Alanyaspor'un kadrosuna dâhil oldu.

Steven Caulker

STEVEN CAULKER MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Steven Caulker 10 Ağustos 2012'de, İtalya'ya karşı oynanacak olan hazırlık maçı için İngiltere takımına çağrıldı, ancak sahaya çıkamadı. 8 Kasım 2012'de Caulker, İsveç'e karşı hazırlık maçı için Roy Hodgson'dan İngiltere milli futbol takımına ikinci kez çağrıldı. Caulker, hazırlık maçına 14 Kasım'da İsveç'e karşı başladı ve Steven Gerrard'ın serbest vuruşta yaptığı ortasında ilk golünü attı. O İngiltere 2-1 önde ile değiştirilmeden önce ilk 74 dakika oynadı.Takım sonunda 4-2 kaybetti.

Editör: Haber Merkezi