Süper kanlı ay tutulması oldukça önemli. Kanlı Ay tutulmasına artık günler kaldı. Süper kanlı ay Dünya’nın koyu renkli gölgesinin içinden geçerken gerçekleşecek. Tam ay tutulması vatandaşlardan tarafından merakla araştırılmaya başladı. Peki Süper kanlı ay tutulması ne zaman, etkileri neler?

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN 2021

Yaklaşan Ay Tutulması, 2021’in ilk tam ay tutulması olacak olan Kanlı Ay olarak da adlandırılıyor. Olay, dolunayın Dünya’ya en yakın olduğu 26 Mayıs’ta gerçekleşecek. Ancak, biz Hindistan’da olayın meydana geldiği gün gündüz olacağından Ay’ı tam ihtişamıyla göremeyeceğiz.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında, Güney Amerika’nın batısında veya Güneydoğu Asya’daki insanlar 26 Mayıs’ta ay tutulması fenomenini görebilecekler. Ek olarak, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki insanlar da görebilecekler. dolunaya tanık olun.

Kanlı ay tutulması ne zaman

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Tutulmalar oldukça yaygın bir fenomendir. Ay tutulması, Dünya’nın karanlık, tek renkli gölgesinden geçen bir dolunay sırasında gerçekleşir. Bu, çok kısa bir süre için bile olsa, tam bir Ay tutulması için zemin hazırlar. Yaklaşan toplam ay tutulmasının 15 dakikadan kısa sürmesi bekleniyor.

Tam ay tutulması Kanlı Ay olarak da adlandırılır ve bu durumda Süper Kanlı Ay’dır. Tam ay tutulması gökyüzünü beyaza çevirdiğinden bu fenomen Kanlı Ay olarak adlandırılır, bu da Ay’ın kırmızı renk tonlarında görünmesine neden olur. Ayrıca, Süper Kanlı Ay, Ay’ın alışılmadık şekilde Dünya’ya yakın olduğu ve bizden 360,00 km’den daha az uzaklıkta görünen yerdir.

AY TUTULMASI NE ZAMAN OLUR?

Ay tutulması ender bir olaydır ve her zaman olmaz. İki boyutlu görsele baktığımızda Dünya her ay, Güneş ve Ay arasına girer. Fakat bunların hepsinde tutulma gözlenmez. Çünkü aynı zamanda üçüncü boyutta, yörüngelerin birer eğikliği vardır. Bu nedenle Ay tutulması zamanları astronomlarca hesaplanmış ve yayınlanmıştır.

SÜPER PEMBE AY NEDİR?

Süper Pembe Ay, Ay'ın yörüngesi Dünya'ya en yakın konumda olduğu zaman ve Ay, dolunay evresinde iken oluşmaktadır. Süper Pembe Ay’da iken normalden yüzde 30 daha parlak ve ortalama dolunaydan yaklaşık yüzde 6 ile yüzde 14 arasında daha büyük görülebilmektedir.

Süper Pembe Ay gökbilimciler tarafından ay yörüngesinin yer yüzüne en yakın olan noktası olarak tanımlanıyor. 

Editör: Haber Merkezi