Zincirlikuyu'daki Raffles Hotel'de gerçekleştirilen imza törenine Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, BtcTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri, sarı-siyahlı kulübün yönetim kurulu üyeleri Aziz Yalçınkaya, Burak Çakır, Hakkı Çelikel ve Nusret Çaylak katıldı.

Anlaşma kapsamında sarı-siyahlı ekip, 2019-2020 futbol sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor adını kullanacak. Ayrıca forma göğüs sponsoru da BtcTurk olacak. Anlaşmayla Yeni Malatyaspor, performansa bağlı olarak 7,5 milyon liralık bir gelir sağlayacak. 

İmza töreninde açıklamada bulunan başkan Adil Gevrek, "Bu anlaşmanın iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Futbolun marka değerini artırmak için böyle iş birlikleri yapmamız lazım. Bu anlaşmayla BtcTurk Yeni Malatyaspor inşallah daha da güçlü olacak. Daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Anlaşmanın altyapı çalışmalarını da kapsayan bir paket olduğuna değinen Gevrek, "Anlaşmamızın süresi 1 yıl ama inşallah uzun vadeli bir iş birliği olur. Türk futbolu adına da önemli bir imza atıyoruz. Biz normalde transferde imza atarken para veriyorduk şimdi imza atıp para alıyoruz. Hep para ödemek için değil biraz da para almak için imza atmak lazım. Anlaşmamız bir paket halinde. Yaklaşık 7,5 milyon liralık bir paket. İlk 6'ya girersek bonus var. Altyapıya da yatırım yapılacak." ifadelerini kullandı.

Adil Gevrek, transfer döneminin sürdüğüne değinerek, eski futbolcuları Danijel Aleksic'in gündemlerinde olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Bugün bir transfer yaptık. BtcTurk'ü kadromuza kattık. Transfer sezonunun bitmesine yaklaşık 1 hafta var. Bizde transfer son güne kadar bitmez ama bu transferin bize uyum sağlayacak bir isim olması lazım. Aleksic bizim eski oyuncumuzdu. Kendisi takımından ayrılıyor. Bizim için kıymetli ve değerli bir oyuncu. Gelirse değerlendirebiliriz." şeklinde görüş belirtti.

Güneri: "Bu anlaşma dünyada bir ilk"

BtcTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri ise dünyada ilk defa bir kripto para alım satım platformu ile profesyonel bir spor kulübünün isim sponsorluğunda bir araya geldiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi