Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi dört büyükler zirve yarışı verirken, lider Sivasspor her hafta koltuğunu daha da sağlamlaştırıyor. Bu hafta Alanya’yı tek golle geçen Cim-Bom, ‘Yarışta ben de varım’ dedi. Peki Süper Lig puan durumu nasıl şekillendi? İşte haftanın fikstürü ve toplu sonuçları…

SÜPER LİG PUAN DURUMUNA GÖRE KİM BİRİNCİ?

30 puanı bulunan Sivasspor, ligde lider konumda. En yakın rakibi Trabzonspor, liderin 4 puan gerisinde ve 26 puanda 2’nci sırada. Medipol Başakşehir de bordo-mavililerle aynı puana sahip ve 3’ncü sırada yer alıyor. 25 puandaki Fenerbahçe, 4’ncü sırada yer alırken, maç eksiği bulunan Beşiktaş ise şu an için 24 puanda ve 5’nci sırada.

6’ncı sıradaki Galatasaray’ın 23, 7’nci sıradaki Aytemiz Alanyaspor’un 22, 8’nic sıradaki Göztepe’nin 20, 9’ncu sıradaki Yeni Malatya’nın 20 ve 10’ncu sıradaki Yukatel Denizlispor’un ise 18 puanı bulunuyor.

17 puanı olan ve 1 maç eksiği bulunan Çaykur Rizespor 11’nci, 17 puandaki Gaziantep ise 12. sırada.

14 puandaki Konyaspor 14'ncü, maç eksiği olan Kasımpaşa ise 12 puanla 15'nci sırada yer alıyor. Düşme hattında ise 12 puanı bulunan Antalyaspor 16'ncı, 9 puandaki Ankaragücü 17'nci ve 7 puandaki Kayserispor ise 18 ve sonuncu sırada yer alıyor.

TOPLU SONUÇLAR

14. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 5-2'lik skorla devirdi. Lider Sivasspor ise Yeni Malatya deplasmanında 3-1'lik skorla kazanmasını bildi. Göztepe Ankaragücü'nü deplasmanda 3-1 geçerken, Muslera'nın devleştiği maçta Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenmeyi bilmişti.

SÜPER LİG İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Pazar günü oynanan Konyaspor Gaziantep maçı 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, Trabzonspor ise Antalyaspor deplasmanında 3-1 galip geldi. Haftalardır yukarı yönlü bir grafik sergileyen Medipol Başakşehir ise Denizli deplasmanından 1-1 berabere ayrılarak 2 puan bıraktı.

Pazar günü oynanan son maçta Beşiktaş, Kasımpaşa’yı konuk ediyor.

14. haftanın son maçında ise Pazartesi günü Kayserispor, Rizespor’u kendi evinde konuk edecek.

15. HAFTANIN PROGRAMI

15. haftanın açılış maçı derbiye evsahipliği yapacak. cuma günün Aytemiz Alanyaspor, Antalyaspor'u konuk edecek. Kasımpaşa Rize'ye, Göztepe Gençlerbirliği'ne, Ankaragücü Galatasaray'a Cumartesi günü konuk olacak. Pazar günü ise Gaziantep-Kayserispor, Sivasspor-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Yeni Malatya maçları Pazar günü oynanacak.

Pazartesi günü ise Başakşehir, İttifak Holding Konyaspor'u, Trabzonspor ise Yukatel Denizlispor'u kendi evinde misafir edecek.

GOL KRALLIĞI

Yeni Malatya'nın deneyimli ismi Adis Jahovic, Trabzonspor'un yıldız ismi Alexander Sörloth, Aytemiz Alanyaspor'un golcüsü Papiss Cisse ve Fenerbahçe'nin Kosovalı forveti Vedat Muriqi, 9'ar golle gol krallığında 1'nciliği paylaşıyor. Gençlerbirliği'nden Bogdan Stancu'nun ise 8 golü bulunuyor.

ASİST İSTATİSTİĞİ

En çok asist yapan isimler ise şöyle: Yeni Malatya - Guiherme (6), Beşiktaş - Adem Ljajic (5) ve Caner Erkin (5), Sivasspor - Emre Kılınç (5), Fenerbahçe - Max Kruse (5)

 

 

 

Editör: Haber Merkezi