Meral Akşener’in de aynı önderi Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir dediği diğerini tutmuyor. 104 emekli amiral bir gece bildiri yayınlamış ve âdeta hükümete muhtıra vermeye kalkmıştı. Bunun üzerine “Bu bir zevzekliktir. Partimiz demokrasinin yanında, Türkiye’nin demokrasisinin yanında, vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır.” açıklamasını yapan Meral Akşener’den yeni bir açıklama daha gelmiş… Onlara “Zevzek, demokrasi karşıtları, vesayet odakları” demediğini iddia eden “Benim emekli ya da görevdeki askerleri hedef almam söz konusu olamaz. Hedef İYİ Parti’ye operasyondu. Önüne geçtik. İYİ Parti olmadı emekli askerlerin ve yakınlarının CHP üyelikleri üzerinden algı yaratmaya kalkıştılar bunu da vatandaşımız yemedi.” cümlelerini kurmuş…

          Ben zaten geçtiğimiz hafta bu konu hakkında yazmış olduğum yazıda “Gerçi Meral Akşener’in bir dediği diğerini tutmadığı için ne söylense zaman kaybıdır. Meral Akşener bu konuyla ilgili ne açıklama yaptıysa hep bir önceki açıklamasını tekzip etmiştir.” tespitlerinde bulunmuştum. Bugün yaşanan yine budur. Bildiri konusu İP’e operasyon ise İP’in 3 milletvekili niçin anında “bildiriye imza atıyoruz” diyerek destek verdi?

          Emekli büyükelçileri, emekli askerleri harekete geçirerek hükümet ve toplum üzerinde etki yaratmaya çalıştılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdıkları için sürekli dönüp dönüp duruyorlar. Önce emekli amirallere “Biz demokrasiden yanayız” diyerek tepki gösteriyorlar. Sonra oyunun içinde oldukları için onlara söylediklerini inkâr ediyorlar.

          Emekli askerlerin çoğunun CHP üyesi olması elbette aynı zamanda CHP tarafından kurulan İP’i de siyasi aile bağları noktasında ilgilendiriyor. Bildiriyi kaleme alan emekli askerin de kısa bir süre önce İP Genel Başkan Yardımcısının çalışma ekibinde olması taşları tam yerli yerine oturtuyor.

          CHP zaten emekli askerlerin bildirisini savunmada hiç taviz vermedi. CHP tarafından milliyetçi-muhafazakâr insanlar üzerinde duygu ve düşünceleri istismar etmek, olayları perdelemek için kullanıldığı için sürekli pervane gibi dönmesi bu yüzdendir.

KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR

          Meral Akşener’in emekli askerlerin bildirisiyle ilgili tüm açıklamalarını yan yana koyun bakalım, destek mi veriyor, karşı mı çıkıyor?

Kafanız karışıyor değil mi?

Çünkü daha önce de ifade ettiğim gibi aynı konuda sürekli kendini tekzip ederek ilerliyor.

Gece yarısı bildiriyi yayınlayanlar emekli askerler…

Askerlerin çoğu CHP-İP bağlantılı…

Bildiriyi kaleme alan, İP’te görev yapmış emekli bir asker…

İP’teki bazı milletvekilleri ve CHP’nin tamamı bildiriye destek veriyor.

          O hâlde Meral Akşener’e sormak lazım. Bu operasyonu yapan kim olmuş oluyor? Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışırken rezil olmanın adı “Bize operasyon çekiyorlar” oluyor.

          Demokrasiden yana olduğunuzu iddia edip emekli askerlerin bildirisine karşıysanız o hâlde 3 milletvekilini ihraç edecek ve tamamı bildiriye destek olan CHP ile bağlarınızı koparacaksınız.

          Yok, eğer bildiriye destek oluyor, bildiriye imza atanlara sahip çıkıyorsanız “Partimiz demokrasinin yanında, Türkiye’nin demokrasisinin yanında, vesayet ve diğer odaklarının net bir biçimde karşısındadır.” yalanınız için bu milletten özür dileyin… Gerçi o kadar yalanınız var ki, bunun için özür dilemeye zaman gelir mi bilmiyorum?

          CHP tarafından kurulan ve CHP’nin güdümünde olan bir partiden de fazla bir beklenti içinde olmamak lazımdır. CHP’nin projeleri için HD(P)KK ile ortaklığını bile içine sindirenler ve göz yumanlar için bu konular gerçekten çok basit gelir.

          CHP neyi işaret ederse Meral Akşener ve avaneleri için canla başla onu yerine getirme sorumluluğu vardır.

          İP’i kurarken milliyetçi-muhafazakâr tabanda aldatma ve kandırma rolünü rahat oynamak için “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” diyen Meral Akşener bu çirkinliği, saygısızlığı, ayıp hâli niçin kabullendi o hâlde?

          Seçimlerden sonra İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı “CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağladık.” diye övünme rezilliğine imza atmadı mı?

          Elbette onlar da haklı… CHP bünyesinde seçime girmeselerdi barajı aşamıyor ve TBMM’de yer alamıyorlardı. İP’te kırışa kırışa “milletvekiliyim” diye dolaşan kim varsa CHP sayesinde Mecliste yerini almıştır.

          Meral Akşener ve avanesi CHP’ye genel seçimlerin minnetini, HDP’ye de yerel seçimlerin minnetini ödemek için her türlü ihanet projesinde yerini alacaktır. Ama tüm bunları yaparken de milliyetçi- muhafazakâr tabana “cambaza bak” oynamayı yine sürdüreceklerdir. CHP böyle bir sirki boşa kurdurmadı…