Okul hayatında sporla içine olan, annesinin 4 doğumu tek başına yapmasına içerlediğinden dolayı ebelik mesleğini seçen Survivor Makbule Karabudak sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıklayan Survivor Makbule Karabudak’ın hayat hikayesi TURKGUN.com'da...

MAKBULE KARABUDAK KİMDİR?

1992’de İstanbul’da doğan Makbule Karabudak, aslan burcudur. İlkokula devam ettiği esnada Kırıkkale’ye taşınan Makbule Karabudak, ilkokulda kısa mesafe ve üç adım uzun atlama ile uğraştı. Anadolu lisesini kazandıktan sonra sayısal bölümünden başarıyla mezun olan Makbule Karabudak, lise dönemlerinde 4 sene boyunca basketbolla ilgilendi.

Okul hayatı boyunca en başarılı ve en gözde öğrenci olmayı başaran Makbule Karabudak’ın öğrencilik dönemi çok zorlu geçerken, dur durak bilmeden çalışıldığında mutlaka başarılı olunabileceğini gösterdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik lisans bölümünü kazandı, bu bölüm için gereken puandan çok daha fazlasını aldı. Annesinin ondan evvel yaptığı 4 doğumu tek başına yapması ve kendisinin hastanede doğan tek çocuk olmasından dolayı ebeliği seçti. Üniversitede de sporla hiçbir zaman ilişkisini kesmeyen Makbule Karabudak, okulun bayan hentbol takımında oynadı. Komilik, palyaçoluk, günlük çalıştığı figüranlık, dersler, antrenmanlar, Nöbetler gibi günlük işlerde çalışarak eğitim için gereken parasını oldukça yoğun bir dönem geçiren Makbule Karabudak, hırslı bir şekilde yaşamını sürdürdü.

Üniversiteden mezun olduğu sene KPSS sınavıyla İstanbul’a devlet memuru olarak atanan Makbule Karabudak, atanmasının arkasından işle sporu birlikte yürütmeye başladı. Bireysel olarak plates ve Fitness yapan Makbule Karabudak, spor için gittiği salonda eşi tanıştı. Hemen hemen 2 sene süren 1 ilişkinin ardından dünya evine girdi. 2 senedir mesai saatlerinde ebelik, cumartesi günleri ve hafta içi 5’ten 9’a kadar pilates eğitmenliği yaptı.

2020 YARIŞMACISININ KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

TV8’in sevilen yarışma programı Survivor 2020’DE gönüllüler takımında yer alan ve yarışmanın ilk haftası adaya veda eden Makbule Karabudak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalandığını açıkladı.

SURVİVOR MAKBULE KARABUDAK’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Survivor 2020’de elendikten sonra mesleğine geri dönen Makbule Karabudak, koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu. ‘Geçmiş olsun’ mesajlarına yanıt veren Makbule Karabudak, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Survivor yarışmasına gitmeden evvel "Bu güne kadar hep göbek bağı kestim ama şimdi nefesleri kesmeye geliyorum" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Makbule Karabudak, Survivor 2020 yarışmasında gönüllüler takımında yer alıyordu. Yarışmanın ilk haftası elenen Makbule Karabudak, Şubat ayında Dominik'ten ayrılmıştı.

‘EVDE KALIN’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ebelik yapan Makbule Karabudak, elenmesinin ardından sosyal medyadan hem Survivor yarışmacısı hem de sahada aktif çalışan bir sağlıkçı olarak yaşadığı süreci paylaştığını vurgulayarak, ‘Her şeyde bir hayır vardır’ sözünün boşa denmediğini, erken veda etmesinin ardından koronavirüsle mücadeleye destek vereceğinden dolayı üzülmediğini aktarmıştı. Makbule Karabudak, her zaman sahada olacağını aktararak, ‘Evde kalın’ çağrısında bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi