2021-2022 Eğitim öğretim yılının ilk dönemi bu hafta sona erecek. Bu sebeple 1.dönem sonunun yaklaşması nedeniyle öğrencileri karne heyecanı sardı. İlk dönemde karnelerinin durumunu merak eden öğrenciler araştırmalara başladı. Bu noktada, "İlkokul, ortaokul, lise Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Takdir teşekkür hesaplama, karne notu hesaplama var mı?" sorusuna yanıt aranıyor. 

E OKUL GİRİŞ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yılki yönetmelikte takdir ve teşekkür hesaplama işleminde kriterleri açıklamıştı. O kriterler şöyleydi:

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

karne notu

KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Kare notu ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

E OKUL'DA KARNE NOTU NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebiliyor.

Editör: Haber Merkezi