Takdir teşekkür kaç puanla alınır? son günlerin en çok merak edilen konuları arasına girdi. Önümüzdeki günler binlerce öğrencinin karne alacağı 2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonuna geleceğiz. Dönem boyunca ders çalışıp sınavlara giren öğrenciler, dönem sonunda takdir ve teşekkür alıp alamayacaklarını merak ediyor. Bu nedenle de Takdir teşekkür kaç puanla alınır? 2019 E-okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır araştırma yapıyorlar. Peki, Öğrencinin aldığı sınav notlarının ortalaması ve öğrencinin okul içinde göstermiş olduğu davranışların göstergesi takdir ve teşekkür kaç puanla alınır?

2019 Takdir Teşekkür hesaplama

Okulların kapanmasına kısa süre kala, hem öğrenciler hem de veliler, takdir teşekkür kaç puanla alınır? takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır merak ediyorlar. Takdir ve Teşekkür hesaplaması yapmak için ilk önce öğrencinin not ortalamasının bilinmesi gerekiyor. Öğrenci bilgileriyle girilecek olan E-okul üzerinden öğrencinin dönem boyunca almış olduğu yazılı, sözlü ve proje ödevi puanları öğrenilerek not ortalaması çıkarılır. Öğrencinin tüm notlarının ortalaması 70 - 84.99 puan arasında ise teşekkür belgesi; not ortalaması 85-100 aralığında ise takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir.

Bundan önceki senelrde takdir ve teşekkür alabilmek için sadece not ortalaması yeterli oluyordu. Ancak bu yıl yapılan değişiklikle öğrencinin yaptığı devamsızlık da etkili olacak. Yönetmelikte yapılan değişkliğe göre, dönem içerisinde 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrenci, not ortalaması yeterli olsa bilr, takdir ve teşekkür belgesi alamayacak.

Takdir ve teşekkür belgeleri hakkında devamsızlık düzenlemesi

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Karne not ortalaması nasıl yapılır?

Takdir ve teşekkür alıp alamayacağını merak eden öğrenciler, e-okul üzerinden notlarını öğrenip, karne notu ortalamasını öğrenmek istiyor. Karne notu ortalamasını öğrenmek için bir kaç basit işlen yapmak yeterli.

Not ortalaması bulmak için 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplayıp, sonra toplam yazılı sayısına bölmek yeterli.

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştirildikten sonra ders başına çıkan not ortalamalarının hepsi toplanır. 

Ortaya çıkan rakam, o dönem kaç ders alındıysa o sayıya bölünür. Böylece, karne notu ortalaması ortaya çıkar.

 2018-2019 eğitim öğretim döneminin bitmesine kısa süre kala, veli ve öğrenciler, takdir teşekkür kaç puanla alınır? araştırması yapıyor. E-okul üzerinden karne ortalamasını öğrenen öğrencilerin başlıca konuları arasında takdir kaç puanla alınır? teşekkür kaç puanla alınır? soruları geliyor. Haberimizde takdir teşekkür kaç puanla alınır? karne ortalaması hesapla nasıl yapılır sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

 

Editör: Haber Merkezi