Ferencvaros galibiyeti sonrası tribünleri yeniden dolduran taraftarının desteği ile maça başlayan Trabzonspor ilk bölümde özlenen ve beklenen oyununu sergiledi. Rakibini kendi sahasında bunaltan baskılı oyun penaltılarla da olsa oyununun semeresini skora yansıttı. Ahmet Oğuz sakatlanınca, yapılan mecburi oyuncu değişikliğini İlhan Palut aynı anda Cebrail ve Ikpeazu ile iki taktik değişikliği hamlesine çevirince maçın akışını değiştirdi. Nitekim Mame Diouf’un jeneriklik golüyle Konyaspor ikinci devreye daha moralli başladı. Mame Douif yere düşerken eliyle düzelttiği topu ayağıyla rakip ağlara göndererek takımını beraberliğe taşıdı. Dört dakika süren VAR incelemesinden gol kararı çıktı.

Beraberlikten sonra Abdullah Hoca’nın 3 oyuncu değişikliği Trabzon’a hareket getirse de, yaratılan baskı, girilen pozisyonlar skoru bir türlü değişmedi. Trabzonspor’un geçen sezon mart ayından beri taraftarlarını mutlu etmeyen oyunu düne kadar pek skora yansımıyordu. Bu kez skora da yansıtmayı başarıyordu, ancak, çekirgenin sıçraması misali puan kaybı da yaşandı.

Zorbay Küçük fazla hak etmeden kolayca ve erken taktığı o kartına bir ay sonra veda edecek. Hakemliğinin tam gelişmemesi ve moralsizliği dün de sahaya ve skora yansıdı. Hatalı ve bir bölümü de VAR tarafından düzeltilen kararlarıyla maçın önüne geçti.