Tam kapanma bugün itibariyle başlıyor. Şehiriçi toplu taşımayı kullanacakların kafalarında soru işaretleri var. Metro, metrobüs, Marmaray, Tramvay kullanacak vatandaşlar bu toplu ulaşımlar çalışıyorlar mı merak ediyor.

TAM KAPANMADA TOPLU TAŞIMA ÇALIŞACAK MI?

Tam kapanmada minibüs, otobüs, metro, metrobüs çalışıyor. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metro, metrobüs, dolmuş, otobüs, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de yasaktan muaf tutuluyor.

Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak.Şehirlerarası toplu ulaşım araçları yüzde 50 kapasite ile çalışacaklardır.

Toplu taşıma çalışıyor mu

Uzaktan çalışan kamu personelleri sokağa çıkma yasaklarına tabi olacaklar. Tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek ve tüm sınavlar ertelenecektir. Tarım sektöründe çalışanların faaliyetleri için ayrıca bir düzenleme yapılacaktır. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır." şeklinde konuştu.

Tren, uçak, gemi ya da otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması durumunda araca alınacaktır.

YASAKTA TOPLU TAŞIMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Tam kapanmada toplu taşıma saatleri ile ilgili değişiklikler İETT gibi uygulamalar üzerinden öğrenilebiliyor.

KISITLAMA SÜRESİNCE HİZMET VERECEK HATLAR:

M1A Yenikapı-Ataköy/Şirinevler

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı-Hacıosman

M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir

M4 Kadıköy-Tavşantepe

M5 Üsküdar-Çekmeköy

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey

T1 Kabataş-Bağcılar

T4 Topkapı-Mescid-i Selam

T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı

KISITLAMA SÜRESİNCE HİZMET VERMEYECEK HATLAR:

Kısıtlama süresince aşağıdaki hatlarımız hizmet vermeyecektir. 17 Mayıs Pazartesi günü 05.00 itibari ile tüm hatlarımızda işletme başlayacaktır.

M6 Levent-Hisarüstü/Boğaziçi Üniversitesi metro,

F1 Taksim-Kabataş füniküler,

T3 Kadıköy-Moda tramvay,

TF1 Maçka-Taşkışla teleferik,

TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarımızda işletme yapılmayacaktır.

KISITLAMADA MARMARAY ÇALIŞMA SAATLERİ

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, 29 Nisan'da başlayacak olan 17 günlük tam kapanma sürecinde tren seferlerinde düzenlemeye gitti. Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri yüzde 50 kapasiteyle çalışacak. Marmaray seferleri ise Halkalı-Gebze arasında 30 dakika aralıklarla yapılacak.

TCDD'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 29 Nisan - 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında ülke genelinde uygulanacak tam kapanma nedeniyle YHT, Marmaray, Başkentray ve Bölgesel yolcu tren seferlerinde düzenleme yaptı. Buna göre; Ankara-Eskişehir- İstanbul, Ankara- Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında toplam 12 sefer yapacak olan yüksek hızlı tren seferleri yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet verirken vatandaşların bilet alırken HES kodu ve seyahat izin belgelerini ibraz etmeleri gerekecek.

Editör: Haber Merkezi