Perşembe gününden itibaren Türkiye'de tam kapanma uygulanacak. Tam kapanma günü yaklaşırken bankada işi olanlar paniğe kapıldı. Yasaklarda bankalar kapanacak mıi, açık mı? diye sorgulama başladı. Kamu bankalarında ödeme yapacak ve işlem yapacaklar merakla kararları bekliyordu. Ziraat Bankası; "Şubelerimiz 29 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet verecektir" dedi.

BANKALAR SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bankaların çalışma saatleri bir kez daha değiştirildi. Tam kapanma kararı alınmasının ardından bankaların çalışma saatlerinin nasıl olacağı merak ediliyordu.

Vatandaşların mağdur olmamaları adına tam kapanma sürecinde bankalar hizmet vermeye devam edecek ancak bankaların açılış ve kapanış saatleri eskisinden farklı olacak. 17 gün sürecek tam kapanma sürecinde bankalar asgari personel sayısı ile hizmet vermete devam edecek.

Tam kapanma öncesinde yayımlanan genelgeye göre bankalar 10.00-16.00 saatleri arasında sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personel ile hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları hizmet verebilecek. 

ZİRAAT BANKASI ÇALIŞMA SAATLERİ

"Değerli Ziraat Bankası müşterilerimiz, şubelerimiz 29 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet verecektir."

Halkbank açık mı

HALKBANK ÇALIŞMA SAATLERİ

"Değerli Halkbank müşterilerimiz, şubelerimiz 29 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet verecektir."

Vakıfbank açık mı?

VAKIFBANK ÇALIŞMA SAATLERİ

“Değerli Vakıfbank müşterilerimiz tüm şubelerimiz 29 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren 10:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet verecektir."

TAM KAPANMADA BANKALAR AÇIK MI?

Bankaların çalışıp çalışmadığına yönelik henüz kesin bir açıklama bulunmuyor, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile netlik kazanacak. Ancak önceki genelgede, ''Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri'' muaf kişiler ve yerler kategorisinde yer almıştı.

Editör: Haber Merkezi