Yaklaşık 1 aydır Tansu Çiller’in hazır kurulmuş bir partinin başına genel başkan olarak geçeceği ve bu şekilde siyasete döneceği konuşuluyor, tartışılıyor.

          Tansu Çiller bu tartışmalara yönelik “Şu an öyle bir karar içerisinde değilim ama yaptığım bir tespit var. Toplum bölünmüş durumda. Toplumu kucaklamak lazım. Bunu en iyi yapabilecek girişimin her tarafı kucaklayan bir merkez sağ oluşumu olacağını düşünüyorum. Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu, parti kuracağım anlamına gelmiyor ama bunu tespit etmem beni düşündürüyor. Bundan ibaret…” açıklamasını yapmıştı. Tansu Çiller siyasete tekrar döner dönmez o kendisinin demokratik hakkıdır. Ama Tansu Çiller’in parti kuracağının konuşulması bile CHP başta olmak üzere ittifak ortaklarını nedense çıldırtmış durumdadır. Hepsi birlik olup öyle saldırıyorlar ki Tansu Çiller’e ne hakaretler, ne küfürler ediyorlar. Adeta gözleri dönmüş gibiler. Tansu Çiller’in parti kuracak olmasının kendilerine kurulmuş tuzak olduğunu düşünüyorlar.

          Koray Aydın “Tansu Çiller, AK Parti’den oy koparan İYİ Parti’nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, ‘İYİ Parti’nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kârdır’ anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkânları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir” açıklamasıyla bu konuya ilk dalış yapan kişi olmuştu. Zekâ düzeyine bakar mısınız? MHP’yi bölmek için kurulmuş bir partinin teşkilatlarına bakan bir adam bu cümleyi utanmadan kurabiliyor.

          Daha sonra yaptığı bir konuşmada Meral Akşener “21 yılın sonunda Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor” gibi bir cümle kurarak Koray Aydın’la aynı çizgiden sesleniyor.

          Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener’e, Ali Babacan’a ve Ahmet Davutoğlu’na el ve gönül verip Cumhur ittifakına zarar vermek, AK Parti ve MHP’den oy tırtıklamak için onlara parti kurduruyor da Tansu Çiller kendi iradesi yahut başka iradelerle parti kurarsa mı yanlış oluyor?

          Madem Tansu Çiller olayını kendinize yapılacak bir proje olarak yorumluyorsunuz. Peki, neden siz kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapıyorsunuz?

          CHP ve ittifak ortakları en çok da Tansu Çiller’in Meral Akşener’in ciğerini bilmesinden mi korkuyor acaba? En çok da İP’liler ve FETÖ’cüler Tansu Çiller’e saldırdığına göre bir korkuları vardır.

          Meral Akşener “Tansu Çiller’e benzemek için özel bir gayret sarf etmiyorum. Ama onun siyasi öğrencisiyim. Ekolünde yürüyen bir kişiyim. Ondaki kararlılığı, cesareti, bilgiyi, değer vermeyi, açıklığı, ufku kimsede göremiyorum” dediğine göre, hocası konumundaki Tansu Çiller öğrencisi Meral Akşener’in tüm ilişki ağını biliyordur değil mi?

Tansu Çiller’in dili çözülür de Meral Akşener’i deşifre eder diye mi korkuyorlar?

          “Tansu Çiller %1 oy alamaz” diyorlar demesine de öyle nefret, öyle öfke dolular ki anlamak mümkün değil. Madem Tansu Çiller siyasette artık ölü, madem halk nazarında etkisiz eleman niçin 1 aydır Tansu Çiller’e öfke kusma seansları düzenliyorsunuz?

          Demek ki tetiklenen bir korku haliniz var, nasırınıza basan bir durum var. Bunların bu öfkeli, nefret yüklü ve korku yansıtan halini görünce Tansu Çiller parti kursa da biraz bunların haline bakıp eğlensek diye düşünmüyor değilim… Bir bakalım bu korkularının altında yatan ana sebep neymiş?