Yaptığı "Şakşuka" şarkısı ile patlama yapan ve bir de ödül alan Tarık Mengüç bugün Demet Ve Alişan İle Sabah Sabah’a konuk oldu. Onu televizyonda görenler hayatını merak ediyorlar. Tarık Mengüç hakkında pek çok şey az biliniyor. Birbirinden ünlü sanatçılara beste yapan Mengüç, birçok kişinin diline dolan şarkılara imza atmış isim. Tarık Mengüç'ün eşi de katıldıkları bir programda Tarık Mengüç ile nasıl tanıştıklarını anlattı.

TARIK MENGÜÇ KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Tarık Mengüç, 17 Ocak 1974 İstanbul'un Kuştepe semtinde doğmuştur. Roman asıllı olan Tarık Mengüç, bu kültürünü şarkılarına da yansıtmıştır.

Çocukluğundan beri müzikle iç içe olan Tarık Mengüç, maddi sıkıntılar yüzünden beşinci sınıfa kadar okuyabildi ama sonradan kendini geliştirdi. 2004’te yayınlanan Şakşuka adlı albümünde seslendirdiği ve albümle aynı isimi taşıyan şarkıyla çıkış yapmıştır. Bu şarkısıyla 2005 yılında 11. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En iyi çıkış yapan erkek şarkıcı” ödülüne aday oldu.

Tarık Mengüç eşi

Tarık Mengüç‘ün dedesi 1800 lü yıllarda Selanik'te doğup daha sonra Muğla Fetiye'ye daha sonra da İstanbula göç etmişler. Küçük yaşlarda klavye ve ritim çalmaya başladı. Bu arada ailesinden gizli olarak bir kaç ses yarışmalarına katıldı.

Tarık Mengüç, müzik hayatına önce atılmadan hayatını devam ettirebilmek için; mobilya tasarımcısı ve cilacılık, Seramikçilik, çakmakçılık, düğün salonlarında şarkı söylemek gibi işler de çalıştı. İlk bestesi “Nazar değmesin” adlı eseridir.

Daha önce, Sibel Can‘a “Hey Adamım”, Seda Sayan'a “Ben Sana Demedim mi”, Davut Güloğlu'na “Katula Katula”, Çılgın Sedat, Betül Çağlar, Ayça Tekindor‘a “Degaje” gibi birçok ünlü isme bestesini veren Tarık Mengüç ‘sanatsal' şarkılar yaptığını söylüyor. En son bestesi “Yıkılıyor” Madonna Ayça'nın albümünde çıkış parçası olarak yer almaktadır.

Tuğrul Şan Müzik Dershanesinde 5 yıl şan dersi alan Tarık Mengüç, İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş, Doğuş, Faruk K gibi isimlere de vokal yaptı.

Sözü ve müziği kendisine ait olan albümle de aynı adı taşıyan 2004 yapımı “Şakşuka” isimli parçasına, yönetmen Kemal Başbuğ yönetiminde çekilen klipte kendisine yine 5 roman dansçı da özel koreografileriyle eşlik etti. Tarık Mengüç'ün dans grubu 5 kişi ve biri kendinden 5 yaş küçük kardeşi Taner ve diger dört kişi de mahalleden arkadaşı.

Tarık Mengüç, 2008 yılında oynadığı “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı filmde Roman Bekir karakterini canlandırdı.

Moskova, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de birçok konserler veren Tarık Mengüç, 1999dan itbaren 7 yıl Şahin Özer‘de müzik yönetmeni olarak çalışan ünlü Aranjör Suat Aydoğan'ın asistanlığını da yapmıştır.

2004 yılında Cennet Mahallesi TV dizisinde konuk oyuncu olarak rol alan Tarık Mengüç evli ve Baran adında bir oğlu var.

Tarık Mengüç kimdir

TARIK MENGÜÇ SURVİVOR'DA YARIŞTI!

Aralıklarla çıkardığı albümler sonrası Acun Ilıcalı’nın radarına girdi Tarık Mengüç. 2017 yılında Survivor’da yarışmacı olarak yer aldı. Ancak finale kalamadan elendi yarışmadan. Müzik kariyerine geri döndü.

Tarık Mengüç Albümleri

2004 Şakşuka
2007 Lakerda
2009 İnadına 35 Derece
2011 Tek Kişilik Orduyum
2015 Sakız
2016 Naş Naş
2017 Paçoz
2018 Tarçın Kokulum
2019 Küresel Isınma
2020 Yılan

TARIK MENGÜÇ KAÇ YAŞINDA?

Tarık Mengüç, 1972 doğumlu olup 49 yaşındadır.

Tarık Mengüç eşi kim

TARIK MENGÜÇ'ÜN EŞİ KİM?

Tarık Mengüç hayranlarının en çok merak ettiği ise eşi Funda Mengüç.

Funda Mengü katıldıkları bir programda Tarık Mengüç ile nasıl tanıştıklarını anlattı.

Funda Mengüç "Düğünde görmüş beğenmiş beni. Benden önce 4 tane nişan atmış. Ben de denemek istedim, baktım bizim ilişkimiz yürüyor, her istediğimi yapıyor, gezdiriyor beni. Nişanladık ama bir sene sonra bende nişan attım. Bir ay sonrada ellerinde çiçekler, başka bir kız istemeye gittiler. Duyunca ben de bir tutuştum, üzüldüm. Sonra da barıştırdılar bizi" dedi.

Editör: Haber Merkezi