Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Amaç çiftçimizin yükünü hafifleterek üretime katkı sunmaktı kuşkusuz. Bugün burada bir yıl önce atılan müşterek tohumun bugün meyveye durduğunu görüyoruz, tanık oluyoruz. Tohumu atan iki güzide kuruluşumuz PTT ve Tarım Kredi" ifadelerini kullanırken PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik: "Bu kart ile biz 9 milyon evrakın israf olmasını önleyeceğiz ve dijitalleştiriyoruz, sistemi elektronikleştiriyor en ileri teknoloji ile çiftçimize hizmet getiriyoruz" dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve PTT AŞ iş birliği ile başlatılan Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin ilk uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımı ile pilot bölge Trabzon'da gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Akçaabat Tarım Kredi Kooperatifi'nde düzenlenen Tarım Kredi Ortak Kart Projesi'nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, Anadolu'nun yüz yıllar boyu bolluğun, bereketin ve refahın beşiği olmasında tarımın büyük önemi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, dünyanın sayılı ekonomilerinden birisi olmasında en büyük payın tarıma ait olduğuna işaret eden Turhan, "Bunların yanısıra ulaşım ve haberleşme yani yol, köprü, internet, telefon ve iletişim teknolojileri bizleri çok daha yukarıyalara taşıyan etkenlerdir. Bu çağda bunlar olmadan bunları hesaba katmadan yaptığımız hiçbir işte beklediğimiz sonuca ulaşamayız." şeklinde konuştu.

Turhan, ulaşım ve haberleşme hizmetlerinin her alanda adeta kan pompalayan damarlar olduğunu belirterek, şu şekilde devam etti:

"Tarım ve teknolojiyi ne kadar çok buluşturursak elde edilen ürünleri en tasarruflu ve güvenilir yollarla pazarlara ne kadar basit ulaştırabilirsek üreticimizin, çiftçimizin önündeki engelleri ne kadar çok kaldırıp üzerindeki yükü hafifletirsek, o kadar çok ülkemize, milletimize, istikbalimize, ekonomimize hizmet etmiş oluruz.

İşte bu kapsamda aşağı yukarı bir yıl önce PTT Genel Müdürlüğümüz ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğümüz imzaladıkları iş birliği protokolü ile tarım kartı hayata geçirmeye karar vermişlerdi. Amaç çiftçimizin yükünü hafifleterek üretime katkı sunmaktı kuşkusuz. Bugün burada bir yıl önce atılan müşterek tohumun bugün meyveye durduğunu görüyoruz, tanık oluyoruz. Tohumu atan iki güzide kuruluşumuz PTT ve Tarım Kredi."

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile PTT'nin dün bir iş birliği protokolü imzaladığına dikkati çeken Turhan, "Dijital dönüşüm süreciyle ürün ve hizmetlerini çağın gereklerine göre yenileyen posta ve telgraf teşkilatımız, bugün mesai yükünü azaltan, kaynak israfını engel olan, prosedür sürecini hızlandıran ürün ve hizmetleriyle kurumlara sürat, kalite ve verimlilik getirmeye çalışıyor.

Elbette bütün bunlardan çiftçilerimiz de istifade etsin istiyoruz. İşte tarım kartla bu mümkün olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi