Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret ederek KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Etimesgut’taki Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret ederek KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili ve KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü karşıladı. Park ve müze alanında incelemelerde bulunan Ersin Tatar’a Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından Türk Tarih Müzesi’nde yer alan tarihi şahsiyetlerle ilgili bilgiler aktarıldı. Rauf Denktaş anıtının açılışından önce saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

‘ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM’

Daha sonra kürsüye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “1071’de Selçukluların Anadolu’nun kapılarını açmaları, 1453’te İstanbul’un fethi ve 1571’de Kıbrıs’ın fethiyle Anadolu’daki Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Doğu Akdeniz’deki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Burada bizim için mücadele veren, savaşlar kazanan kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Sizleri de bu güzel Türk Tarih Müzesi’ni var ettiğiniz için, çocuklarımıza, gençlerimize, yıllar boyu tarih dersi olacak bu eseri hayata geçirdiğiniz için yürekten kutluyorum.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstünün açılışı dolayısıyla bugün burada düzenlenen bu törenin bizler için ayrıca bir önemi olduğunu da vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından açılışı yapılan Rauf Denktaş’ın heykeline kırmızı beyaz çiçekler bırakıldı. Daha sonra Türk Otağı’na geçildi. Ersin Tatar burada Etimesgut Belediyesinin hatıra defterini imzaladı ve kendisine Enver Demirel tarafından “Tarihte Etimesgut” kitabı takdim edildi.

‘TÜRK TARİH MÜZEMİZ 4 YILLIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ’

İlk konuşmayı yapan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel “Sizleri Ankara’mızın güzel köşesinde, Etimesgut’umuzda ve Türk Tarih Müzemizde ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Türk Tarih Müzemiz 4 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Bu çalışma sonucunda atalarımıza, geçmişimize ait tarihimizi burada canlandırmaya çalıştık. Şu anda içerisinde bulunduğumuz meydanda dünya coğrafyasında bağımsız olarak yaşamını sürdüren 7 Türk devletimizin kurucuları var. Tabii bunun içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’miz de var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş Beyefendi’nin heykelinin açılışını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.