Mehmet Akif Ersoy bir şiirinde diyor ya:

“Hayâ sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki her yerde

Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde”

          MHP’de iken “Asena, Dişi Kurt” diye anılan fakat CHP-HDP safına geçince “Heval, Devrimci” olan Meral Akşener’in yüzündeki o ince perde çabucak indi. Heval Meral’de siyasi hayâ namına bir şey kalmadı, siyasi yüzsüzlük alıp başını gitti. Arkasından koşsanız bile yetişemezsiniz. Heval Meral’in CHP ve HDP ile olan ilişkilerine, MHP ve Cumhur İttifakı’na yönelik sözlerine baktığımızda gerçekten tüm dengesini kaybettiğini görüyoruz. Adına “İYİ” denilen bir partiyi kurup eline verdiler, bu parti de her türlü kötü siyasi ilişkinin yaşanabilirliğini herkese gösterdi.

          Heval Meral’in partisinin son grup konuşmasındaki siyasi arsız hâline bakınca, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ağır bir fırça yediği anlaşılıyor. Bu arsız hâlini siyasi yalan ve siyasi ikiyüzlülüklerle süslemiştir.

         İP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu geçtiğimiz hafta “Biz HDP’yi problemli görüyoruz, terörün gölgesinde görüyoruz. Dillerini problemli görüyoruz. Dolayısıyla milletin Meclisinde bu üslupla siyaset yapmalarını uygun bulmuyoruz. Evet diyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

        Meral Akşener ittifak ortakları CHP-HDP ikilisinden nasıl bir baskı gördüyse “Merak ediyorlarmış…

        İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız.

       Bu kadar basit, bu kadar net” açıklamasıyla CHP ve HDP’yi memnun eden ama toplumun anlaması açısından muallak olan bir açıklama yaptı.

          Heval Meral siyasi arsız olduğu kadar siyasi komedyen yönünü de sahneye koyan birisidir. Mesela son grup konuşmasında böyle bir sahneden kesitler sunmuştur.

        Mesela şu cümleleri insanı gülmekten öldürür: “İYİ Parti, terörün yanında, yöresinde olmaz. Mesela İYİ Parti, teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. Mesela İYİ Parti, teröristin kafasından konfeti temizlemez. Mesela İYİ Parti, seçim kazanmak için, terörist mektubuna, katil röportajına bel bağlamaz. İYİ Parti, her zaman milletinin yanında, demokrasinin yolundadır.” Eee sormazlar mı o hâlde “terörün yanında, yöresinde olmayız” diyorsun da, “İYİ Parti, HDP’yi nereye konumlandırıyor?” sorusuna “PKK terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik” şeklinde cevap verdiğin hâlde, yerel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Türk arasındaki istişareyle kurulan CHP-HDP ittifakında niçin yancı oldun?

      İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de, Adana’da, Antalya’da, Hatay’da, İzmir’de ve daha birçok ilde niçin HDP ile birlikte CHP’nin adayını desteklediniz?

          Hadi “HDP’nin nereye oy verdiği bizi ilgilendirmiyor” diye savunma yaptınız ve biz de kabul ettik diyelim.

       Peki, sizin oy verdiğiniz CHP’li belediye başkanları niçin “Bu zafer HDP’nin zaferidir” açıklaması yaptı? Bir tepki gösterdiniz mi? Mesela binlerce kişinin azmettirici katili olan PKK’lı terörist Demirtaş, terör örgütü PKK’nın yayın organı üzerinden HDP seçmenine “Oyunuzu CHP ve İyi Parti’ye verin” açıklaması yaptığında bir tepkiniz olmuş muydu?

       Kandil’deki teröristbaşı Murat Karayılan’ından tut, en alt terör kademesindeki Çıyan’ına kadar herkes görüntülü açıklama yapıp CHP’nin adaylarına destek açıklaması yaptığında bir tepkiniz olmuş muydu?

       Olmadı! Olmadı! Olmadı! Terörün yanını, yöresini bırak direkt terörün kucağına oturmuşsunuz kime hikâye anlatıyorsunuz? AKP’nin geçmişteki hatalarından dem vuruyorsun da, mevcuttaki CHP-PKK ilişkisine niye susuyor ve destek veriyorsunuz?

      16 Nisan 2017 referandumunda HDP ile “Hayır” cephesinde buluştunuz, partiyi kurarken teröristbaşı Öcalan’a ait kavramları parti programına koydunuz, PKK’nın belgesel filmlerine sahip çıkanları, HDP ve Demirtaş’a seçim müziği yapan müzik grubundaki vokalistleri, teröristbaşı Öcalan için “serbest bırakılsın” diyenleri partide en üst makamlara getirdiniz. HDP ile yan yana gelip Türklüğe darbe vurmak için anayasa taslakları hazırladınız.

          İyi Parti olarak koro hâlinde binlerce kişinin azmettirici katili terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istediniz ve onunla kahvaltı yapabilmek için yanıp tutuştunuz.

         Teröristbaşı Apo’nun posterleri önünde pozları olanları belediye başkan adayı olarak desteklediniz. Meral Akşener bizzat sen genel seçimler sonrası HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” ilan etmedin mi?

          Terör örgütü YPG’ye yönelik yapılan Zeytin Dalı Operasyonu’na “Afrin savaş senaryolarına baştan sona karşıyız” açıklamasını yaparak Türkiye’de ilk siz karşı çıkmadınız mı?

          Tatava yapmadan anlat bakalım tüm bunlar terörün yanı mı, yöresi mi yoksa direkt terörün kucağı mı oluyor? CHP-HDP yancısı Heval Meral karar ver, HDP sana göre nedir? “Kürtlerin siyasi temsilcisi” mi yoksa PKK’nın siyasi uzantısı mı? PKK’nın siyasi uzantısı diyorsan niye ittifak yaptın?

          HDP sana göre kapatılmalı yoksa kapatılmamalı mı? HDP’liler hakkındaki fezlekeye evet mi yoksa hayır mı diyeceksiniz? “Demirtaş terörle bağlantılı bir kişi” dedin ama niye ısrarla serbest bırakılmasını ve onunla kahvaltı yapmayı samimiyetle istiyorsun?

        Sizin partide zerre şeref ve haysiyet olsaydı yerel seçimlerde HDP ve Kandil ile yan yana gelip, CHP’nin HD(P)KK sevdalısı belediye başkan adaylarını desteklemezdiniz.Bu memlekette senden ala tatavacı var mı Heval Meral?

Hayatında bir ideolojin, bir dünya görüşün olmamış yıllardır oradan oraya geziyorsun.

          Bir dediğin, diğerini tutmuyor. Tatava yapa yapa o parti senin, bu parti benim geziyorsun. Yüzündeki ince perde kalkınca nasıl da makyajın döküldü. Biraz hayâ, biraz edep diyeceğiz de CHP, HDP yanında onu göstermen mümkün mü? Hadi Heval Meral hadi, tatava yapıp durma, bas geç!