Ankara

Tayland'da, aşağı yukarı 30 yıl önce bulunan ve müzeye kaldırılan fosil artıklarının, iki yeni dinozor türüne ait olduğu belirleme edildi.

Phys'de bulunan habere göre, aşağı yukarı 30 yıl önce bulunan ve Sirindhorn Doğal Tarih Müzesi'ne kaldırılan fosil artıkları üzerine çalışma yapan Bonn Üniversitesi bilim insanları, fosillerin iki farklı ve yeni dinozor türüne ait olduğunu keşfetti.

"Dinozorların Kralı" şeklinde de bilinen Tyrannosaurus rex (T-rex) ile akraba oldukları belirlenen türlerin boylarının ortalama 6 metre olduğu ifade edildi.

Türleri keşfeden bilim insanlarından Adun SaMathi, "Phuwiangvenator" ve "Vayuraptor" isimleri verilen dinozoların son derece hızlı ve tehlikeli avcılar olduğuna dikkati çekerek, "Aralarındaki yakınlığı ve farkı Afrika'daki yırtıcı kedi türleriyle anlamaya çalışırsak, Phuwiangvenator türünü aslan, Vayuraptor türünü ise çitalar gibi görebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Keşfedilen türlere ait fosiller, bulundukları Sirindhorn Doğal Tarih Müzesi'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında halka açılırken, açılışa Tayland kraliyet ailesi üyesi Prenses Maha Chakri Sirindhorn da katıldı.

Editör: Haber Merkezi