Sağlıklı bir taze çiçek yetiştiriciliği için dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var. Özellikle evde baktığınız çiçeğin türüne bağlı olarak bakım rutinleri ve püf noktaları değişiklik gösterebilir.

Taze çiçeklerinizin daima canlıi parlak ve bakımlı bir şekilde yetişmesi için gereken her şeyin cevabını aşağıda bulabilirsiniz. İşte püf noktaları ile taze çiçekler yetiştirmeniz için gereken her şey;

Nem Dengesini Sağlayın

Birçok çiçek sever, çiçeğinin nem dengesini göz ardı eder. Genelde çiçeklerin nemini kontrol etmeden sulama yapılır ya da kuruduğunu fark etmeden rastgele sulama yapanlar olabilir. Bu noktada evde yetiştirdiğiniz çiçek türüne göre uygun bir nemlendirme periyodu belirlemeniz faydalı olacaktır. Yetiştirdiğiniz çiçeğin bakım rutinlerinde yer alan nem ihtiyacına göre dengeyi sağladığınızda çok daha canlı ve sağlıklı çiçeklere sahip olabilirsiniz.

Drenaj

Bazı bitkilerin hayata sağlam bir şekilde tutunması için drenaj oldukça önemlidir. Özellikle kaktüs gibi kumlu ve hava almaya ihtiyaç duyan bitkileri evde yetiştirirken bu detaya çok dikkat etmeniz gerekir. Bitki köklerinin ideal bir şekilde nefes alması ve sulamanın doğru bir şekilde dağılması için drenaj desteğine önem vermenizde fayda var. Bunun için saksı değişimi sırasında tabana ve ara bölgelere taşlarla direnaj sağlamak yerinde bir karar olacaktır.

Gün Işığı

Genel olarak birçok çiçek türü için güneş ışığı vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Ancak bunun yanı sıra bazı bitkiler gölgede ya da gölgeli bir şekilde ışık almaya ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle çiçeğin türüne göre gölge ve ışık desteği sağlayabilirsiniz.

Gübre Desteği

Çiçeklerin ve bitkilerin sağlıklı gelişimi açısından bazı gübreler oldukça önemlidir. Ancak burada fazla gübre ve ilaç desteği almak çiçeğin verimsizleşmesine ve hatta ölmesine neden olabilir. Bu nedenle çiçeğin türü hakkında araştırma yaparak ihtiyaç duyduğu ölçüde gübreleme yapmanızda fayda var.

Tüm canlı çiçekleri ev ortamında yetiştirmek ve sevdiklerinize özel çiçek sepeti seçeneklerine göz atmak isteyebilirsiniz. Tüm isteklerinize aynı yerden cevap bulmak için https://www.tazecicek.com/ adresine göz atabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi