Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alındı, yerine ise Abdülkerim Murat Atik atandı. Bu önemli atama kararının ardından TCDD yeni genel müdür Abdülkerim Murat Atik'in biyografisi merak konusu oldu. Abdülkerim Murat Atik kimdir, kaç yaşında? TCDD Müdürü Abdülkerim Murat Atik nereli? 

TCDD GENEL MÜDÜRÜ ABDÜLKERİM MURAT ATİK KİMDİR?

Abdülkerim Murat Atik, 1990 yılında faaliyetlerine başlayan Sun Group Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sun Group Türkiye'nin birçok ilinde bugüne çok sayıda projeyi hayata geçiren Sun Sun Group demiryolu - raylı sistemler ve inşaat - altyapı alanında faaliyet göstermektedir. 

Nereli olduğu ve yaşı bilinmeyen Abdülkerim Murat Atik, 4 Eylül 2021 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarına göre  Ali İhsan Uygun'un yerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır. 

Öte yanda Abdülkerim Murat Atik, DEİK/Türkiye-Vietnam İş Konseyi Türk Tarafı başkanıdır.

Abdülkerim Murat Atik

ALİ İHSAN UYGUN KİMDİR?

12 Nisan 1966 yılında Ordu’da doğan Ali İhsan Uygun, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

1988 yılında ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü Yöneticilik ve İdarecilik Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

1991-1995 yılları arasında Aktaş Elektrik A.Ş’de Şebeke ve Tesis Mühendisi olarak çalışma hayatına başladı.

İBB İştiraki Ulaşım San. ve Tic. A.Ş’de;

1995-1997 yılları arasında Telekomand ve Kataner Şefi,

1997-1999 yılları arasında Sabit Tesisler Müdür Yardımcısı,

1999-2005 yılları arasında Elektrik-Elektronik Tesisler Müdürü,

2005-2008 yılları arasında İşletme Müdürü,

2008-2015 yılları arasında ise Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

23.06.2015 tarihinde TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan Ali İhsan Uygun 19 Şubat 2019 tarihinden itibaren ise TCDD Genel Müdürü olarak göreve başladı.

İngilizce bilen Uygun; evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi