MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, “Sayın İlker Başbuğ’un askeri darbeye yönelik açıklamalarını ve yaptığı dayanıksız savunmaları kamuoyunda infial yaratmıştır” dedi.

“Şimdiye kadar yüce Türk milletinin genelkurmay başkanlığını yapmış, bundan önceki hiçbir genelkurmay başkanının yapmadığı ve yapmaya cesaret edemediği açıklamaları tam da muhalefet tarafından dillendirilen erken seçim açıklamalarına denk gelmesi de bir tesadüf değildir” diyen başkan Birtürk, “Durup dururken millet iradesinin onuruyla seçilen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik tehditvari bu açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Demeye getiriyor ki ey cumhurbaşkanı erken seçime gitmezsen sonun Adnan Menderes gibi olur” diye konuştu. Birtürk şunları söyledi:

“Ülkücü camiaya mensup Milliyetçi Hareket Partisi’nin il başkanı olarak bu açıklamayı çok tehlikeli buluyoruz. Çünkü Türkiye 1960 ihtilali, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül Askeri Darbesi, 28 Şubatlar en son 250 şehit ve yüzlerce yaralımız olan 15 Temmuz hain darbe girişi yaşanmıştır.

Türkiye’de darbelerin çare olmadığı görülmüştür. 5 bin ülkücü şehit veren bir davanın mensuplarıyız. Ülkücü camia bilhassa 12 Eylül askeri darbesinde çok büyük acılar yaşamıştır. Türkiye her anlamda çok şey kaybetmiştir.

Bu darbelerden de zarar gören yine ülkücüler olmuştur. Şahsımız da bilhassa 12 Eylül darbesinde çok büyük acılar yaşadık. Ama işin en acı tarafı da darbe çağrısı yapan sayın İlker Başbuğ’u savunan ondan darbeci olmaz diyen CHP yöneticilerini de hayretle izliyoruz. Demokrasiden, hak ve özgürlüklerden bahseden CHP yöneticisinin böyle şeyleri savunması çok büyük talihsizliktir. Bu açıklamalar hiçbir zaman yüce Türk Ordusu’nun sağduyusundan karşılık bulamaz, bulmayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi