Galatasaray maçında Necip Uysal tercihi ile ‘savunmacı-çekingen’ kadro kurmakla eleştirilen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş bu kez kazanmak isteğini hücumcularla gösterdi.

Galatasaray maçında Necip Uysal tercihi ile ‘savunmacı-çekingen’ kadro kurmakla eleştirilen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş bu kez kazanmak isteğini hücumcularla gösterdi.

Hafta içi antrenmanlarında Shinji Kagawa’nın orta alanda Adem Ljajic ile görev yapacağına dair sinyaller veren Güneş, maça beklenenin aksine Güven Yalçın’ı, Burak Yılmaz’ın tamamlayıcısı olarak sahaya sürdü. Orta alan organizasyonunu Attiba Hutchinson ve Dorukhan Toköz’e emanet eden deneyimli hoca, Adem Ljajic’i de forvet arkası gezici tim olarak oynattı.Bu kadro yapısı, Beşiktaş’ın savunmayı forvet hattında yapması, Sergen Yalçın’ın gelişiyle kalkınan kendine has bir tempo yakalayan Aytemiz Alanyaspor’u etkisiz hale getirdi. Öyle ki, hemen her rakibe karşı etkili pozisyonlar üreten konuk takımın uzaklardan savurduğu bir iki şut dışında, bir başta, bir sonda iki duran top şansı oldu. Ötesinde oyun Aytemiz Alanyaspor kalesinde oynandı.

Beşiktaşlı futbolcular, ceza alanı çevresinde çabuk paslarla pozisyon üretmeye çalıştılar. Attıkları birkaç net şut kalecide kaldı, ya da dışarı gitti. Gol sayısı artmasa da oyunun tek hakimi olan Beşiktaş, son dakikalarda bir şanssızlık golüyle soyunma odasına beraberlikle girmek zorunda kaldı. Soyunma odası görüşmeleri ikinci yarının başında Aytemiz Alanyaspor’a yaramış göründü. Konuk takım ilk yarının aksine topu önde alıp, ev sahibinin yarı sahasında varlığını göstermeye başladı. Konuğun baskılı olduğu sırada Loris Karius’tan başlayan hızlı atakta Ricardo Quaresma farkını ortaya koyarak takımını bir kez daha öne geçirdi.

Golün gelişinden sonra Beşiktaş rakibin de baskısıyla geriye yaslanırken, ani ataklarla sonuç aradı. Tarafların birbirlerine net üstünlük sağlayamadığı dakikalarda Güneş, forvetten Güven Yalçın’ı çıkartıp, orta alana Shinji Kagawa’yı aldı. Deneyimli hoca, Japon futbolcunun topa hakimiyetinden yararlanmak istedi.