GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş yenilgisinin ardından takımın kötü gidişini değerlendirdi. Sıkıntılarla ilgili bir takım nedenler sıraladıktan sonra, “Sorumluluğu alıyorum” dedi.

“Sorumluluğu alıyorum” tüm sorunun asıl kaynağını anlatan iki sözcük… Fatih Terim’in yükü omuzladığı havası yaratan bu sözü, ‘dokunulmazlık’ zırhıyla kürsüde konuşan siyasilerin, her hangi bir yaptırıma bağlı olmadan söylediği sözler gibi… Eğer Terim gerçekten sorumlu olsa, gerçekten yaptıkları ya da söyledikleri bir yaptırıma bağlı olsa, iddia ediyoruz, sorunlar tümüyle ortadan kalkar.

Çünkü, Terim eğer, teknik direktörlük yaparsa, bu takım toparlanır. Şu ana kadar, sorumlu gibi duran büyük bir sorumsuzluk içinde hareket eden Terim, teknik direktörlük dışında her şeyi yaptı. Zaten ibrasızlık gibi bir sıkıntıyla divan başta, her yerden darbeli yönetim, sessizce olanları izliyor. Başkan Mustafa Cengiz, “Herkes işine baksın” deyip durumu özetlemeye kalksa da, asıl işi futbol olması gereken Terim, ‘restoran’ deyince, aynı hızla geri adım atıyor.

Üstelik yetinmiyor Terim… Yokluklar arasında Avrupa’nın kalburüstü liglerinden getirilen oyuncuları oynatmak yerine, “Zaten seneye yenisini kurmak zorundayız” diyerek yönetimin çabasını bir kez daha çöpe çeviriyor. Medyaya bakmıyor bile… Pardon, gayet iyi izliyor ya da duyuyor ancak, söylenenlerin tam tersini yapmak için… Futbolcularla da uğraşıyor Terim… Geçen sezon trilyonlar verilerek alınan golcüyü gönderip yerine gelen Dünya’nın en büyük golcülerinden Radamel Falcao’yu kullanmak yerine, ikinci maçında ‘dinlendiriyorum’ kılıfıyla kulübede tutup artı 90’da oyuna alıp hak ettiği saygıyı da göstermiyor.

Taraftara küfür eden, maçlarda eli belinde gezen Younes Belharda’yı başının üzerine çıkartırken, oynamak için ter döken, takımı için çalışanları görmüyor bile… Bir takımla 8 kez lig şampiyonu, bir kez UEFA Şampiyonu, bir o kadar Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazanan teknik direktör alkışlanır. Başarılarına saygı duyulur. Ancak, aynı teknik direktör geçmişini unutur, en önemlisi kendi yaptığı işlere duyarsızlaşırsa, asıl işi dışında işlerle uğraşırsa da eleştirilir.

Terim haklı. Yaşananların tek sorumlusu, takımın bu hale gelmesinin tek nedeni o. Çözüm… Önce kendini hatırlayarak, teknik direktör Fatih Terim moduna geri dönmelidir. Çünkü Galatasaray takımında efsane teknik adam Fatih Terim’e ihtiyaç vardır. Bugünlerde, hem de fazlasıyla!..