Güney Kore'li teknoloji devi LG, bir çalışanında koronavirüs görülmesi üzerine Güney Kore'nin Gumi kentindeki iki fabrikasını geçici bir süre için kapatma kararı aldığını açıkladı. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bugünlerde fabrikada dezenfeksiyon çalışmalarının yürütüleceği, bu çalışmalardan sonra fabrikanın tekrar faaliyete gireceği belirtildi.

LG, 'Display' fabrikasını da kapattı
Reuters'ın bir haberine göre LG, Gumi'deki 'LG Display' fabrikasını da kapattı. Akıllı telefonlar için ekran üreten bu fabrikanın, önümüzdeki salı gününe kadar kapalı kalması bekleniyor.

Samsung da fabrikalarını kapatmıştı
Daha önce Güney Kore'li bir diğer teknoloji devi olan Samsung da bir çalışanında koronavirüs görülmesi üzerine Güney Kore'nin Gumi şehrinde bulunan fabrikasını kapatma kararı alarak fabrika içerisinde üretimi durdurdu ve dezenfeksiyon çalışmaları yürüttü. Teknoloji uzmanları ise kısa süre içerisinde hızla yayılmaya başlayan koronavirüs salgınına bir çözüm bulunmaz ise özellikle bu bölgelerde bulunan Samsung, LG, Apple gibi teknoloji devlerinin üretimde zorluk yaşayabileceklerini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi