Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okullarda verilecek olan telafi eğitimlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına dair ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Bakan Selçuk’un verdiği bilgilere göre, özel okullar telafi eğitimine 15 Ağustos’ta başlayabilecek. Eğitimin gün ce saatleri ise, okul idaresi ve okul aile birliklerinin ortak kararıyla belirlenecek…

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Özel okullarda telafi eğitiminin ne zaman başlayacağı ve nasıl olacağı konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Buna göre,

Özel okullar, talep doğrultusunda 15 Ağustos itibariyle telafi eğitimine başlayabilecek. Ancak, özel okulların telafi eğitimine 15 Ağustos tarihinde başlamaları zorunluluğu bulunmuyor.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Özel okullar için telafi eğitimi yapma zorunluluğu 3 hafta olarak belirlendi. Yine okullar istekleri doğrultusunda bu eğitimlere Cumartesi günleri de devam edebilecek.

İsteyen özel okullar yaz tatili boyunca telafi eğitimi yapmak zorunda olmayacak.

Özel okullar isterlerse telafi eğitimini okullar açıldıktan sonra, normal ders saatleri haricinde tüm dersler bittikten sonra derse 1 saat daha ilave ederek verebilecek.

Telafi eğitimi, 2020-2021 Eğitim/Öğretim yılı içinde, öğrencilerin günlük etüt, sosyal faaliyet, ders vb eğitim-öğretim planlamaları kesinlikle bozulmadan yapılabilecek.

Telafi eğitiminin tarih ve günlük mü? yoksa saat ilavesiyle mi? yapılacağına dair yönteme, okul yönetimleri ve Okul Aile Birlikleri birlikte karar verecek.

15 Ağustos tarihi için tatil planı yapan veya başka herhangi bir şekilde planı bulunan veliler, telafi eğitiminin başlaması nedeniyle planlarının değiştirilmesi için zorlanmayacak.

Velileri temsilen Okul Aile Birliğinin ve okul yönetiminin alacağı ortak karar tüm veliler için geçerli olacak.

Telafi eğitimi için veliler ve okul idaresi tarafından alınan kararlar, okulun bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden onaylatıldıktan sonra, telafi eğitimi başlayabilecek.

Öğrenciler okullara alınmadan önce ateşleri ölçülecek ve ateş ölçme işlermi her 4 saatte bir tekrarlanacak. Servislerde maske takma zorunluluğu olacak ve Pandemi tedbirlerine uymayan okullar, kurslar cezalandırılacak.

 

Editör: Haber Merkezi