Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında getirilen uzun süreli yasaklardan sonra kademeli normalleşmenin kinci aşamasına geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte aşılama çalışmalarının hızlanacağını söyledi. Aşı sırası gelen 50 yaş üstü vatandaşlar, SMS ile Covi-19 aşı randevusu alma yöntemlerini araştıyor.

50 yaş üstü aşı uygulaması 1 Haziran'dan itibaren başladı.

Aşı randevu telefon numarası ve SMS yoluyla alınabilen Koronavirüs aşısı randevusu, E-Devlet aracılığıyla da kolayca edinilebiliyor. Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekecek. Eğer aşı randevusu SMS ile alınacaksa TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını biliyor olmak yeterli olacaktır. Tüm bunların dışında E-Devlet girişi ile basit bir şekilde aşı randevusu oluşturmak da mümkün olabilmektedir.

TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde sorunlar yaşanabilmektedir.

aşı

SMS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir. Örnek;

ASI 1234567890 3934

E-DEVLET MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA İŞLEMİ NAIL YAPILIR?

-Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

-Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.

-Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

-"Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

-"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

-Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

aşı

Editör: Haber Merkezi