TEMA vakfına nasıl bağış yapılır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenler haberimizde bulabilir. Ülkemizin akciğerlerini küle çeviren yangın sonrası milyonlarca kişi İzmir’in yeniden ağaçlandırılması için bağış yapma yollarını arıyor. Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, (TEMA) da İzmir için kolları sıvadı! İşte TEMA vakfına bağış yapma yolları…

TEMA VAKFININ FİDAN KAMPANYASI İÇİN YAYINLADIĞI BASIN BÜLTENİ

TEMA Vakfı İzmir’in Karabağlar mevkiinde çıkan ve kuvvetli rüzgar nedeniyle büyük bir alana yayılan orman yangınının ardından İzmir’in ağaçlandırılması için bir çalışma başlattı. Dileyen herkes TEMA Vakfı’nın Türkiye İş Bankası Levent Şubesi (1035) TR18 0006 4000 0011 0351 2730 60 numaralı banka hesabına fidan bağışı yaparak çalışmaya destek olabiliyor. Bir fidan bedeli 10 TL.

TEMA Vakfı İzmir’in ağaçlandırılması için Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde başlattıkları çalışma kapsamında fidan bağışı çağrısı yaptı. Yaşanan yangınların ardından Türkiye’de hassasiyetin daha da yükseldiğinin altını çizen TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “İzmir’in Karabağlar mevkiinde çıkan orman yangınlarındaki kayıplarımız hepimizin yüreğini yaktı. Binlerce ağaç ile birlikte orman ekosisteminin vazgeçilmez parçası olan çok sayıda canlı yangınlarda yaşamını yitirdi. Kaybettiğimiz canlar geri gelmeyecektir, ancak Orman Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle başlattığımız fidan bağışı kampanyası ile bir nebze olsun yaşanan kayıpları telafi edebilmeyi istiyoruz. İzmir’in dağlarında yeniden çiçekler açsın diye herkesi fidan bağışı yapmaya ve destek vermeye davet ediyoruz,” dedi.

İzmir’in ağaçlandırılmasına destek vermek isteyenler için hesap numarası:

Hesap Adı: TEMA Vakfı

Şube: Türkiye İş Bankası Levent Şubesi (1035)

IBAN: TR18 0006 4000 0011 0351 2730 60

TEMA’NIN KURULUŞU

İki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 1992 yılında TEMA Vakfı’nı birlikte kurdular. Amaçları Anadolu’da yaşanmakta olan erozyon ve çölleşme tehlikesine kamuoyunun dikkatini çekmekti. Hedefleri ise bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamaktı. TEMA’nın “Türkiye Çöl Olmasın” sloganı toplumda büyük yankı uyandırdı. İlk kez önlem alınmazsa ülkemizin çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bu kadar yüksek sesle dile getirilmişti.

TEMA Vakfı’nın kuruluş döneminde, doğa koruma konusu ülke gündeminde bugünkü kadar öne çıkmamıştı. Kamuoyu doğadaki bozulmaların farkına yeni yeni varmaya başlamıştı. Sosyal sorumluluk kavramı henüz gelişmemişti, iş adamları hayırseverlik adı altında çalışmalar yürütüyordu. 1992 Haziran’ında Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde yapılan dünyanın ilk “Yeryüzü” Zirvesi, devletlerin insanın ekosistemler üzerinde yarattığı tahribatı kabul etmesi ve buna karşı verilen mücadeleleri küreselleştirerek ön plana çıkarması açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Zirve, aynı zamanda sivil toplumun güçlü bir aktör olarak sahneye çıkmasında önemli rol oynadı. “Umut Yeşertiyoruz” sloganıyla bugün 26. yaşını kutlayan TEMA Vakfı, Rio Zirvesi’nden sadece birkaç ay sonra, 11 Eylül 1992 tarihinde kuruldu.

Editör: Haber Merkezi