Görevde olduğu 5-6 maçta 12-13 eksikle oynayan Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, en az eksikli, en seçenekli kadroyla oynama şansını yakaladı. Fatih Karagümrük hocası Volkan Demirel’in durumu tam tersiydi. Bir de, sıkıntı yaşayan ligin gol kralı Pesic’i çok gerekirse diye kenara çekmek zorunda kalan Demirel, önceliğini savunmaya verdi. Eski maçların aksine topu biraz zorunlu biraz taktiksel rakibine bıraktı. Oyun temposunu düşürerek oynadı. Savunmanın önünde yönetici yönlendirici Biglia’nın yokluğunda iki kesici oynatarak, ekstra bir önlem de aldı. Sonrasını, Emre, Karamoh ve Borini’nin hızlı ayaklarına bırakmıştı. Bu plan hücumda değilse de savunmada tuttu. Tam hedeflediği gibi, gözünü Avrupa’ya diken Beşiktaş’ı durdurdu.

Siyah beyazlılar, topun ve oyunun sahibiydi. Ancak, duran toplar ve soldan Rıdvan’ın bindirmeleri dışında rakip ceza alanına inemedi. Sahanın en usta oyuncularından biri Caner Erkin’in, korner atışından ceza alanı gelen topla çok gereksiz, çok anlamsız elle oynaması ile penaltıdan golü buldu.

Konuk takımın ikinciyi aramak yerine birinciyi koruma mantıklı düşük vitesli oyunu, kırmızı siyahlıların takım halinde değil, bireysel girişimli oyunu, tempoyu iyice düşürdü. Son dakikalarda iki takımdan gelen hamleler, heyecanı biraz arttırdı. Fatih Karagümrük biraz daha istekli göründü. O dönemde de Ersin parladı. Ve maçın bitiminde akıllarda temposu düşük, heyecanı az bir doksan dakika kaldı.