13 Nisan günü başlayan mübarek Ramazan ayı yarın arefe gününün ardından son buluyor. Ramazan ayı boyunca teravih namazı yatsı namazının ardından eda ediliyor. Özellikle ilk gün teravih namazı ve son gün teravih namazı tarihi karıştırılabiliyor. Teravih namazı ne zaman bitecek belli oldu. 

SON TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN BUGÜN MÜ KILINACAK? 

Bu yıl son teravih namazı 11 Mayıs günü (bugün) yatsı namazının ardından eda edilecek.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Mübarek Ramazan'ın son orucu bu yıl 12 Mayıs'ta açılacak iftarın ardından tamamlanacak. Ardından ise 3 gün boyunca idrak edilecek Ramazan Bayramı'na erişilecek.

Son teravih ne zaman

TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇA KADAR KILINABİLİR?

Teravih namazı yatsı namazına tâbî bir sünnettir. Bu nedenle yatsı namazı kılındıktan sonra kılınır. Teravih namazı saati İstanbul için 21:13'te okunacak olan akşam ezanının ardından başlamaktadır. Bu saat itibariyle yatsı namazını kıldıktan sonra teravih kılınabilir. Teravih namazı ne zamana kadar kılınabilir sorusuna ise, Diyanet "imsak vaktine ve fecrin doğuşuna kadar" yanıtını vermektedir.

TERAVİH NAMAZI GECE 12'DEN SONRA KILINIR MI?

Bir sebeple teravih namazını yatsıdan hemen sonra kılamayan bir Müslüman, teravih namazını gece 12'den sonra kılabilir. Teravih namazı fecr vaktine kadar kılınabilir.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR, NASIL KILINIR?

Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kıldırmış olduğu Teravih namazlarının kaç rekat olduğu konusunda bir rivayet bulunmamaktadır. Hz. Ömer zamanındaki cemaatle kılınan Teravih namazlarının rekatları konusunda iki rivayet vardır; yirmi rekat, on bir rekat. Hz. Ömer'in dönemiyle ilgili farklı rivayetler; Nevevi ve Ayni tarafından, on bir rekatla ilgili rivayetin Hz. Ömer'in halifeliğinin ilk döneminde kılınan Teravih namazlarıyla ilgili olduğu, sonra Teravihin yirmi rekat olarak yerleştiği ve günümüze kadar da böyle devam ettiği şeklinde açıklanmıştır. Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

Editör: Haber Merkezi