Galatasaray tarihinin en çok adaylı seçiminin odağında bulunan Fatih Terim, yeniden en çok mutlu olduğu yere döndü. Eski başkan Mustafa Cengiz’in, “Çalışmak istemiyorum” dediği için 31 Mayıs’ta odasını boşaltan Terim, yirmi gün sonra eşyalarını yeniden Florya’daki odasına taşıdı. Ligin en başarılı ve deneyimli teknik direktörü, Galatasaray’daki beşinci dönemine ‘merhaba’ dedi.

Galatasaray’dan birçok şey kazanan, takıma birçok başarı katan Terim için bu dönem diğerlerinden çok farklı olacak.

Artık ona tam anlamıyla inanan, her konuda desteğe hazır, birlikte UEFA Kupası mutluluğu yaşadığı bir başkan var. Genç başkan Burak Elmas, “Fatih Terim Galatasaray’dır” sözleriyle deneyimli hocayı öyle bir yere koydu ki, Terim’in tek bir odağı kaldı. Artık yönetimden yakınamayacak. Transferler konusunda aba altından sopa gösterip, medya önünde tartışamayacak.

Ve Cengiz’in kendisine karşı olmasının gereği olarak altını çizerek vurguladığı, “Düşmanlar” vurgusuyla ortaya laf atamayacak.

Fatih Terim, Elmas ile yeni bir sayfa açacağı belli olan Galatasaray’da, üç yıl boyunca sahaya ve başarılara odaklanacak. Kazanmak, iyi futbol oynatmak, iyi futbolcular yetiştirip, kulübe gelir getirmek gibi görevleri olacak Terim’in…

Kimi çok sevindi Florya’ya dönüşüne, kime burun kıvırdı mutlaka…

Türk futbolunda bir gerçek olan Fatih Terim’in, Galatasaray ile uluslararası alanda başarıdan başarıya koştuğu dönemlere dönmesi, bu yönetimle çok daha kolay olacaktır. Bunun için Burak Elmas’ın, ilk konuşmasında dediği gibi, “Biz kazandık, ancak, Galatasaray’da kimse kaybetmedi” sözlerinden yola çıkarak, Terim’in de birlik beraberlik adımını atması gerekecek.

Örneğin, imza töreninde, Cengiz’in ve net olarak açıklamasa birçok Galatasaraylının içerlediği ‘düşman’ sözlerine bir açıklık getirmesi, çok iyi bir başlangıcın adımı olacaktır…